Tänään tv:ssä: Se tunne, kun kaikki loksahtaa täydellisesti kohdalleen! Viiden tähden sotaseikkailu vuodelta 2009

IMDb:n Top-listalla sijalla 73.

28.11.2022 06:30

Tänään esitetään televisiossa Quentin Tarantinon sotaelokuva Kunniattomat paskiaiset vuodelta 2009.

Luutnantti Aldo Raine (Brad Pitt) johtaa elokuvassa amerikanjuutalaisista sotilaista koottua iskuryhmää, joka tappaa ja skalpeeraa natseja.

Kunniattomat paskiaiset tarjoaa mieleenjääviä kohtauksia ja kekseliästä sanailua tavalla, jonka vain Tarantino osaa. Elokuva sai Episodin ensi-ilta-arviossa täydet viisi tähteä.

Pulp Fiction on edelleen Quentin Tarantinon paras elokuva, mutta yhtäaikaa hillitön ja silti täysin ohjaajansa hallitsema Kunniattomat paskiaiset nousee aika lähelle”, Jouni Vikman kirjoitti.

”Elokuvassa kulkee rinnakkain kaksi juonta, jotka limittyvät koskematta toisiinsa kunnolla oikeastaan kertaakaan. Silti kaikki loksahtaa kohdalleen täydellisesti ja loogisesti.”

”Pian huomaa oikeasti jännittävänsä, onnistuuko Hitlerin salamurhajuoni – yli 60 vuotta toisen maailmansodan päättymisestä ja satojen siitä kertoneiden elokuvien jälkeen! Tarantino osoittaa, että hän on edelleen mestari napsimaan populaarikulttuurin palasia ja muodostamaan niistä jotain uutta, ainutlaatuista ja sataprosenttisesti viihdyttävää.”

Natsiupseeria esittävä Christoph Waltz teki elokuvassa läpimurtonsa. Hänet palkittiin roolistaan parhaan miessivuosan Oscarilla. Kyseessä onkin ehkä kaikkien aikojen paras konnan rooli.

Kunniattomat paskiaiset nähdään televisiossa nyt viikon aikana kolme kertaa:

  • Ma 28.11.2022 klo 21.00, TV5
  • La 03.12.2022 klo 00.50, TV5
  • La 03.12.2022 klo 21.00, Kutonen

 

Elokuvan voi tällä hätkellä katsoa myös suoratoistona seuraavista palveluista: Netflix, Prime Video, HBO Max, Viaplay, Ruutu, Elisa Viihde Viaplay, SkyShowtime.

Katso alta hupaisa kohtaus elokuvasta.

Lisää luettavaa