Tiesitkö? Pulp Fiction -leffassa nähdään yksi kohtaus lopusta alkuun käännettynä – leffa katsottavissa nyt SkyShowtimessa

IMDb-arvosana on 8,9.

25.11.2022 04:30

SkyShowtimeen on lisätty todellinen klassikkoelokuva Pulp Fiction – Tarinoita väkivallasta (1994).

Jules Winnfield ja Vincent Vega ovat palkkamurhaajia, jotka ovat hakemassa työnantajaltaan, mafiapomo Marsellus Wallacelta varastettua salkkua. Butch Coolidge on ikääntyvä nyrkkeilijä, jolle Wallace maksaa seuraavan ottelun häviämisestä. Näiden ilmeisesti toisiinsa liittymättömien ihmisten elämät punoutuvat yhteen muodostaen sarjan hauskoja, outoja ja aiheettomia tapahtumia.

Eräs Pulp Fictionin kohtaus olisi ollut liian vaarallinen kuvata normaalilla tavalla, joten tekijöiden täytyi turvautua pieneen ”optiseen harhaan”.

Kyseessä on kohtaus, jossa Uma Thurman makaa lattialla yliannostuksen kourissa. John Travoltan hahmon täytyy iskeä hänen sydämeensä neulalla adrenaliinia, mutta näin ei oikeasti tietystikään tehty.

Kohtaus kuvattiin niin, että Travolta ei iske Thurmania rintakehään, vaan hän vetää kätensä pois. Jälkituotannossa kohtaus käännettiin toisinpäin.

Leffasta löytyy paljon muutakin erikoista triviatietoa. Leffassa näkyvä Bruce Willisin ajama Honda Civic on sama kuin Pam Grierin Honda Jackie Brownissa. Sama auto nähdään myös Kill Bill: Volume 2 -elokuvassa parkkipaikalla. Sana fuck puolestaan kuullaan Pulp Fictionissa 265 kertaa. Alla traileri.

Lue myös: Quentin Tarantino haukkui nykyleffojen aikakauden – huonoin Hollywoodin historiassa – Episodi.fi

Lähde: CNN

Lisää luettavaa