Tänään tv:ssä: Nyt meni palkinto oikeaan osoitteeseen! Brutaali ja rankka rikoselokuva on lajinsa parhaita edustajia

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2001 valmistunut Training Day.

11.6.2019 05:00

Antoine Fuquan (The Equalizer, The Magnificent Seven) ohjaama poliisielokuva toi Denzel Washingtonille miespääosa-Oscarin.

Nimensä mukaisesti elokuva sijoittuu yhteen ainoaan päivään Los Angelesin kaduilla. Washingtonin esittämä Alonzo Harris on kokenut ja kova huume-etsivä, joka opastaa aloittelevaa kollegaansa Jakea (Ethan Hawke) tämän ensimmäisenä työpäivänä katujen tavoille.

Kokemus muodostuu nuorelle ja idealistiselle Jakelle alati eskaloituvaksi shokkien sarjaksi. Harrisin toimintatavat ovat niin kaukana poliisietiikan ja moraalin tuolla puolen, että hän tuntuu pahemmalta kuin ne roistot joita hänen tehtävänsä olisi ottaa kiinni.

Training Day on 2000-luvun parhaita amerikkalaisia poliisielokuvia. Siinä on erinomainen käsikirjoitus, jonka 24 tunnin aikakehys on herkullisesti tahditettua seurattavaa. Ethan Hawke tekee erinomaisen roolin, mutta Denzel Washington on suorastaan loistava, ja Oscar-palkinto on ehdottomasti mennyt oikeaan osoitteeseen.

Training Day esitetään Subilla tiistaina 11.06.2019 klo 21.00. Toinen esitys perjantain ja lauantain välisenä yönä samalla kanavalla klo 1.10. Katso alta klippi Oscar-gaalasta, jolla Washington noutaa Oscar-pystinsä.

Lisää luettavaa