THR: Joss Whedon kiusasi Gal Gadotia Justice League -kuvauksissa – muun muassa uhkasi uran tuhoamisella

Taas julki syytöksiä Whedonia kohtaan.

6.4.2021 21:33

Ohjaaja Joss Whedon on saanut kyseenalaista mainetta Ray Fisherin väitteiden vuoksi. Fisher väittää Whedonin käyttäneen henkistä väkivaltaa ja toimineen epäammattimaisesti Justice League -elokuvan uudelleenkuvauksissa Zack Snyderin jätettyä aikoinaan ohjaajanpallin. Lisäksi Firefly-sarjaa käsikirjoittanut Jose Molina kuvaili Whedonia vastikään ”arkipäiväisen julmaksi”.

– Arkipäiväisen julma on täydellinen tapa kuvailla Jossia. Hän luuli, että ilkeys on hauskaa. Erityisen hysteeristä oli naiskäsikirjoittajien itkettäminen palaverissa. Hän itse asiassa rehenteli sillä, että hän sai erään kerran itketettyä yhtä käsikirjoittajaa kaksi kertaa samassa tapaamisessa, Molina väitti.

Näyttelijä Charisma Carpenter puolestaan twiittasi helmikuussa Whedonin kohdelleen häntä huonosti Buffy, vampyyrintappaja sekä Angel -sarjojen kuvauksissa. Yksi syy verbaaliväkivaltaan oli Carpenterin raskaus – hänet kirjoitettiinkin ulos Angel-sarjasta sen vuoksi. Carpenter kertoi twiitissään traumatisoituneensa Whedonin käytöksestä.

Carpenterin väitteitä tuki hänen kanssaan Whedonin alaisuudessa näytellyt Amber Benson, joka kutsui Buffy-sarjan kuvausten ilmapiiriä myrkylliseksi. Myös päätähti Sarah Michelle Gellar antoi ymmärtää Carpenterin twiitin jälkeen, että hän on tietoinen Whedonin toimista.

Nyt The Hollywood Reporter kertoo uusista väitetyistä tapahtumista Justice Leaguen kuvauksissa. Ilmeisesti Whedon oli ottanut Wonder Womania näytelleen Gal Gadotin kiusaamisen kohteekseen.

Gadot ei ollut tyytyväinen repliikkeihin, joita hän sai Whedonilta uusintakuvauksissa. Tästä johtuen Whedon väitetysti uhkasi hänen uraansa, jos Gadot ei tottelisi. Niin ikään Whedon väitetysti myös vähätteli Gadotille Wonder Womanin ohjannutta Patty Jenkinsiä.

Paikalla olleen lähteen mukaan Whedon kehuskeli riidallaan Gadotin kanssa ja sanoi, että hän antaa tahallaan Gadotille repliikkejä, joista hän ei pidä.

WarnerMedia suoritti sisäisen tutkinnan Fisherin väitteistä, joka sai päätöksensä vime vuoden puolella. Yritys tiedotti tuolloin tekevänsä korjaavia toimia, mutta vielä mitään konkreettista ei ole tapahtunut – tai ainakaan WarnerMedia ei ole sellaisesta tiedottanut.

Lue myös: Sisäpiiriläinen: Supersankariohjaaja Joss Whedon oli ”arkipäiväisen julma” – väitetysti kehui itkettävänsä naiskäsikirjoittajia | Episodi.fi

Lähde: Screen Rant, Screen Rant, The Hollywood Reporter

 

Lisää luettavaa