Toimituksen suosikit: Jotain Rajaa, kun kauhu ei pelota eikä komedia naurata

Viikonloppuna teattereissa nähdään peräti kuusi uutta elokuvaa. Kohtaamisessa Episodin toimituksen kanssa niille kävi kuin Kultakutrin kolmelle karhulle: ne jaettiin tasan vähän, keskinkertaisesti ja paljon tähtiä saaneisiin.

28.9.2018 17:12

Uutuuksien kärjessä komeilivat suomalaiset tuotannot. Ok, Raja on ruotsalainen elokuva, mutta siinä nähdään Eero Milonoff. Ja millaisessa roolissa! Erilaisen (aikuisten oikeesti) rakkaustarinan kertova elokuva palkittiin Cannesissakin.

Tyhjiö on Aleksi Salmenperän uusin ihmissuhdekiemura, joka sisältää ohjaajalle tyypillistä kuivahkoa mustaa huumoria. Laura Birn ja Tommi Korpela loistavat taiteilijapariskuntana, joka uhkaa tukahtua omiin luoviin angsteihin käpertymisiinsä.

Mary ja noidankukka -animaation juuret ovat legendaarisessa Ghibli-studiossa, mutta ei saavuta sen klassikkojen tasoa. Siinä on kuitenkin harrypottermaista seikkailullisuutta ja mielikuvituksen juhlaa, joka tekee noitamaailmaan eksyvän tytön tarinan seuraamisesta hauskempaa kuin ehkä pitäisikään.

Maryn seuraksi keskikastiin pääsi dokumentti Waiting for Barcelona, joka kertoo espanjalaiskaupungin kaduilla kärvistelevästä maahanmuuttajasta. Se kertoo yhden hahmon kautta yleismaailmallisemmasta ongelmasta, mutta onko kyseinen henkilö paras mannekiini asialle jääköön kunkin katsojan päätettäväksi.

Kaksi viimeistä viikon uutuuksista edustaa kumpikin lajityyppinsä rappiota. Johnny English iskee jälleen on kolmas Rowan Atkinsonin agenttiparodiasarjan elokuva, josta on turha etsiä mehevää brittihuumoria. Parasta mitä siitä on sanottu, on että se ”on ainakin parempi kuin eka osa”.

Halloween on kauhuelokuvien aikaa. Silloin menestyvät halvallakin tehdyt pelottelut. Valitettavasti Hell Fest laskee sen varaan, ettei muuta tarvitakaan. Tylsien nuorten päähenkilöiden tylsä läppä tylsän kauhufestivaalin sokkeloissa pistää heidät tylsän murhaajan tähtäimeen. Tähän pettyvät nekin, joiden mielestä kauhuelokuvaksi riittää vain sarja äkkisäikytyksiä.

 

Lisää luettavaa