Toimituksen suosikit: kauhua ja kummajaisia

Oscar-voittajien ja -ehdokkaiden hyökyaallon ja kesäkauden superleffojen väliin mahtuu paljon elokuvia. Tänäkin viikonloppuna ohjelmistoon tulee peräti viisi ”pienempää” elokuvia – mukaan lukien kaksi hyvin erilaista kauhuleffaa.

6.4.2018 14:40

Näkemiin taivaassa -elokuvan kohdalla Episodin toimitus oli yksimielinen: kaikki sen nähneet pitivät siitä. Välittömästi ensimmäisen maailmansodan jälkeiseen aikaan sijoittuvasta tarinasta ei täysin ota selkoa onko se draama, komedia vai rikosjännäri, mutta juuri se tekee kokonaisuudesta kiehtovan.

Vanheneva pariskunta kapinoi vääjäämättömältä tuntuvaa tulevaisuutta kohtaan ja lähtee yhteiselle autoretkelle Yhdysvaltojen halki. He huomaavat, etteivät enää täysin tunnista kotimaataan. Viimeinen loma lepää täysin tähtiensä Helen Mirrenin ja Donald Sutherlandin harteilla.

The Strangers: Prey at Night on jatkoa kymmenen vuoden takaiselle kauhujännärille. Kun jatkoa on saanut odottaa niinkin pitkään, siitä voi jo tehdä joitakin johtopäätöksiä. Toimituksen suosikit -taulukon perusteella ennakkoasenteet pitävät hyvinkin paikkansa.

Prey at Nightin ohella kauhua edustaa myös kotimainen tulokas Kyrsyä – Tuftland. Valitettavasti se ei mahtunut taulukkoon, koska sen oli ehtinyt nähdä vain yksi toimittaja. Hän kyllä sitten pitikin näkemästään, ja hänen näkemyksensä voi lukea alla olevan linkin kautta.

Viikonlopun viides uutuus on Tie Tampereelle 1918. Taistelu Tampereen hallinnasta oli Suomen sisällissodan ratkaisevia hetkiä, mutta siitä kertovaa dokumenttia ei kukaan vielä ollut ehtinyt nähdä.

Lisää luettavaa