Toimituksen suosikit: Esihistoria toistaa itseään

Viikonlopun ensi-iltasaldo on harvinaisen monipuolinen. On Raamatun tulkintaa, toimintafantasiaa, dokumenttia, teiniromantiikkaa ja animaatiotakin.

23.3.2018 15:53

Viikonlopun uutuuselokuvista Episodin toimitus piti eniten Aardman-studion vaha-animaatiosta Luolamies. Se ei ole ihme, sillä studion tekemät Kananlento ja Wallace & Gromit -leffa Kanin kirous ovat nekin olleet hyvin suosittuja.

Maria Magdaleena nostaa keskiöön Raamatun naisen, joka yleensä on eri tulkinnoissa jäänyt Jeesuksen ja apostolien varjoon. Lion-elokuvan ohjaaja Garth Davis antaa hänelle oman äänen.

Every Day on romanttinen teinifantasia, jossa nuori tyttö rakastuu joka päivä eri ihmisenä heräävään poikaan. Se käsittelee mielenkiintoisia teemoja, mutta ei uskalla sukeltaa niihin tarpeeksi syvälle.

Guillermo del Toron Pacific Rim ei ehkä ole ohjaajan parhaimmistoa, mutta hän osasi tapansa mukaan luoda kiinnostavan, kokonaisvaltaisen fantasiamaailman. Jatko-osa Kapina ottaa siitä lähinnä ulkoiset elementit.

Ensi-iltaan tuli myös Virpi Suutarin uusi dokumentti, Yrittäjä. Se ei kuitenkaan ole mukana listalla, koska vain yksi toimittaja ehti nähdä sen ajoissa.

 

Lisää luettavaa