Toimituksen suosikit: Oscareiden suuri häviäjä on moraalinen voittaja

Viimeinenkin Oscar-gaalassa ehdokkaana ollut elokuva, joka ei vielä ollut saanut ensi-iltaansa Suomessa, saapui viimein ohjelmistoon täälläkin. Vaikka se ei voittanut yhtäkään viidestä ehdokkuudestaan, se olisi Episodin joidenkin toimittajien mielestä hyvin voinut pokata niistä useammankin.

16.3.2018 14:44

Tämän viikon Toimituksen suosikit -taulukko on harvinaisen laadukasta tavaraa. Yhdeksän ensimmäistä nimikettä on Oscar-voittajia tai ehdokkaita. Peräti kuusi ensimmäistä saa ne nähneiltä toimittajilta vain neljää ja viittä tähteä.

Aikuistumisen ja itsenäistymisen kynnyksellä olevan tytön elämän yhdestä vuodesta lämpimästi, hauskasti ja uskottavasti kertova Lady Bird olisi todennäköisesti melkein minä tahansa muuna viikkona taistellut keskiarvollaan aivan kärkisijoista, mutta ei nyt.

Samoin sille kävi Oscareissa: viidestä ehdokkuudesta (paras elokuva, ohjaus, käsikirjoitus, naispääosa ja naissivuosa) mikään ei realisoitunut. Silti se on jo nyt tämän vuoden ensi-iltojen ehdotonta parhaimmistoa.

Viikonlopun uutuuksista toiseksi parhaiten pärjäsi huomattavasti Lady Birdia kylmäävämpi Rakkautta vailla, joka yksittäisen katoavan lapsen kautta muodostuu vertauskuvaksi pahan olon siirtymisestä sukupolvelta toiselle nyky-Venäjällä.

Kotimainen, tositapahtumiin perustuva Suomen hauskin mies oli melkoinen mielipiteiden jakaja. Ristiriitaisia ovat tunnelmatkin vuoden 1918 vankileirillä, jolla kuolemaantuomittujen on kehitettävä komedianäytelmä.

Viikon isoimmassa tulokkaassa Alicia Vikander heittäytyy täysillä uuden ajan sporttiseksi haudanryöstäjäseikkailija Lara Croftiksi, mutta kaikki muu hänen ympärillään on jähmeää.

 

Lisää luettavaa