Toimituksen suosikit: Kauhuagentti haastaa korealaismestarin

Viikonlopun ensi-iltojen keskinäisessä kamppailussa kärkitaiston kävivät kaksi hyvin erilaista lapsisankaria. Kolmas oli muuten vain lapsellinen.

6.11.2020 11:16

Aina silloin tällöin ohjelmistoon pesiytyy elokuva, joka ei suostu väistymään Tomituksen suosikit -taulukkomme kärkisijalta ennen kuin se poistuu ohjelmistosta. Tällä hetkellä sellainen on Bong Joon-hon Oscar-voittaja Parasite, joka sai vanaveteensä myös ohjaajan varhaisteoksen Memories of Murder. Viikon parhaimmaksi rankattu uutuus asettui vankasti niiden perään kolmospallille.

Kauhuagentti Nelli Rapp on ruotsalainen lastenelokuva tytöstä, joka saa kuulla olevansa ihmisten ja hirviöiden välistä tasapainoa vartioivien kauhuagenttien sukua. Ruotsalaiset taitavat (lasten)elokuvien teon, ja Nellin seikkailu on sarallaan vielä erityisen onnistunut. Se on paikoin kuitenkin myös aidosti aikuisenkin niskavillat pystyyn saava pelottelu, joten vanhempien on syytä ottaa vakavasti K12-ikäraja.

Kirjava lintu – The Painted Bird kertoo pienen pojan vaelluksesta toisen maailmansodan runtelemalla maaseudulla. Hän etsii turvaa, mutta kohtaa paljon sodan satuttamia aikuisia, jotka ovat yhtä vaarallisia kuin viuhuvat luodit. Rankan elokuvan jotkut kohtaukset ovat herättäneet vastalauseita ja arvostelua. Episodin toimittajat ovat pääsääntöisesti elokuvasta pitäneet – vaikka moni on sanonut yhden katselun riittävän pitkäksi aikaa.

Hostelit ja Saw’t ja mitä näitä nyt on voivat olla nuhjuisia ja niitä voi syyttää mässäilystä. Silti ne ovat lajissaan tehokkaita vatsanpohjan muljautteluja. Ärsyttäviä amerikkalaisia vloggaajia oletusarvoisesti inhottavien ja vaarallisten venäläisten pakohuoneeseen sulkeva Follow Me on niiden kalpea jäljittelijä, joka ei osaa rakentaa jännitystä ja häpeilee kamaluuksiaan.

Lisää luettavaa