Toimituksen suosikit: Millä on viisi jalkaa ja vilkas mielikuvitus?

Avengersin vielä jyrätessä teattereissa viikonlopuksi saapuu ”vain” kolme uutta elokuvaa. Yksi onkin sitä mielenkiintoisempi. Lisäksi yksi niistä osoittaa, että aina kannattaa toivoa!

2.5.2019 14:06

Viikonlopun suomalaisittain kiinnostavin ensi-ilta on Dome Karukosken Tolkien. Hobitti– ja Taru sormusten herrasta -kirjat kirjoittaneesta J.R.R. Tolkienista kertova draama saa samaan aikaan ensi-iltansa kirjailijan kotimaassa Isossa-Britanniassa. Yhdysvalloissa se avaa ensi viikolla. Oli vastaanotto maailmalla sitten millainen hyvänsä, ainakin Episodin toimituksen mielestä kyseessä on onnistunut elokuva.

Ranskalaisanimaatio Vili ja monsteriplaneetta ei ehkä nouse amerikkalaisten serkkujensa tasolle – tai saavuta niiden pinnan alaisia tasoja. Se on kuitenkin värikäs ja vauhdikas pienen pojan selviytymisseikkailu, joka todennäköisesti viehättää perheen pienimpiä katsojia.

Viikonlopun kolmas uutuus on nuorisolle suunnattu nyyhkydraama Five Feet Apart. Levittäjän mukaan se tulee teattereihin yleisön toiveesta, sillä ”elokuvan ei alun perin ollut määrä tulla tarjolle elokuvateattereiden ohjelmistoon Suomessa, mutta katsojilta saadun runsaan palautteen ansiosta päätimme antaa elokuvateattereille mahdollisuuden näyttää elokuvaa 3.5. alkaen”.

Tästä johtuen elokuvasta ei järjestetty lehdistönäytöksiä. Yksi Episodin toimittajista oli kuitenkin ehtinyt nähdä Five Feet Apart -uutuuden ennen sen Suomen ensi-iltaa. Hän antoi sille kolme tähteä, arvion (kuten muidenkin edellä mainittujen leffojen arviot) voi lukea alla olevien linkkien kautta.

 

Lisää luettavaa