Toimituksen suosikit: Outoja matkoja pääsiäisen alla

Pääsiäisviikolla ohjelmistoon saapuu puolen tusinaa uutta elokuvaa. Ja jälleen kerran Episodin toimitus osoitti nuivan luonteensa.

18.4.2019 16:31

Under the Silver Lake on It Follows -kauhuhitin ohjaajan uusi elokuva, jossa nuori mies joutuu kuumehoureisen oloiselle matkalle Los Angelesin kulissien takaisiin salaliittoihin. Elokuva on lievästi sanottuna jakanut mielipiteitä, mutta Episodin porukan se onnistui suurimmalta osin vakuuttamaan.

Oikeaan maailmaan ilmeikkäitä, animoituja pikkuötökäitä yhdistävä Minisankarit 2 – Matkalla maailman ääriin on piristävä poikkeus täyteen populaarikulttuuriviitteitä ahdettujen tietokoneseikkailujen joukossa. Sen hyönteispäähenkilöt pystyvät kommunikoimaan piipityksin ja surinoin ilman dialogia.

Rivien välissä on tyypillinen ranskalainen ihmissuhdesykerö, johon on liitetty terävääkin pohdintaa digitalisaation vaikutuksesta kulttuurialaan.

Pääsiäiseksi ohjelmistoon tulee peräti kaksi ranskalaista alkuperää olevaa animaatioseikkailua, mikä tuskin parantaa kummankaan asemia. Toivottavasti katsojia silti riittää, sillä Asterix ja taikajuoman salaisuus tavoittaa paikoin sarjakuvien tunnelmaa, vaikka alkuperäistarinaan perustuukin.

Brittien sotasalaisuuksia paljastaneesta kertovan Red Joan -elokuvan suurin rikos on, että siinä on liian vähän Judi Denchiä.

Episodin toimituksessa varauduttiin siihen, että Itkevän naisen kirous on kaavamainen lisäys Kirottu-kauhuelokuvauniversumiin. Olimme varautuneet siihenkin, että jännityksen sijaan se rakentaisi äkkipelästysten varaan. Yllätyimme, kun silti ehdimme kyllästyä kaavamaiseen äkkisäikyttelymörköön.

 

Lisää luettavaa