Top 10: vuoden 2017 parhaat elokuvat Rotten Tomatoesin mukaan – erinomaiselle listalle ei yllätyksiä eksynyt

Rotten Tomatoes on kriitikoiden ja leffafriikkien suosima sivusto, joka kerää maailman huippukriitikoiden arviot yhteen. Rotten Tomatoesin väki ei kirjoita kritiikkiä ollenkaan.

31.12.2017 11:41

Kirjoitetaanpa siis alkuun pieni pikaopas siitä, miten Rotten Tomatoes -sivusto toimii, sillä moni ei tunnu tajuavan sitä.

Kriitikot siis kirjautuvat Rotten Tomatoes -sivustolle, jonne liittävät kirjoittamansa arvion linkin ja pienen pätkän tekstistä. Tämän jälkeen he lisäävät oman arvosanansa, sekä valitsevat onko kyseenomainen elokuva ”fresh” vai ”rotten”.

”Fresh”- ja ”rotten”-keskiarvo on lopulta elokuvan RT-prosentti. Eli jos elokuva saa vaikkapa 78 %, niin se tarkoittaa sitä, että elokuvan arvioineista kriitikoista 78 % pitää elokuvaa ”freshinä”. Se ei kerro mistään muusta. Sillä ei siis viitata elokuvan keskiarvoon, vaan kriitikoiden keskiarvo näkyy prosentin vieressä asteikolla 1-10.

Sivustolla on tietenkin myös fanikeskiarvo, joka on myös erityisen botti- ja masinointiherkkä, joten kuka vaan voi naputella sinne aivan mitä vain. Myös fanit saavat prosenttiluvun (pitikö elokuvasta vai ei) sekä numerokeskiarvon 1-5. Keskiarvo syntyy mukautetulla (engl. adjusted) asteikoilla.

Alla Rotten Tomatoesin vuoden 2017 Top 10 -lista fanien mukaan (mukana myös kriitikkoprosentti):

10. Thor: Ragnarök 92%
9. Coco 97%
8. Star Wars: The Last Jedi 91%
7. Baby Driver 93%
6. Logan 93%
5. Lady Bird 99%
4. Wonder Woman 92%
3. Dunkirk 92%
2. The Big Sick 98%
1. Get Out 99%

Lähde: Playlist

Lisää luettavaa