Top 10: vuoden 2017 parhaat elokuvat Rotten Tomatoesin mukaan – erinomaiselle listalle ei yllätyksiä eksynyt

Rotten Tomatoes on kriitikoiden ja leffafriikkien suosima sivusto, joka kerää maailman huippukriitikoiden arviot yhteen. Rotten Tomatoesin väki ei kirjoita kritiikkiä ollenkaan.

Kirjoitetaanpa siis alkuun pieni pikaopas siitä, miten Rotten Tomatoes -sivusto toimii, sillä moni ei tunnu tajuavan sitä.

Kriitikot siis kirjautuvat Rotten Tomatoes -sivustolle, jonne liittävät kirjoittamansa arvion linkin ja pienen pätkän tekstistä. Tämän jälkeen he lisäävät oman arvosanansa, sekä valitsevat onko kyseenomainen elokuva ”fresh” vai ”rotten”.

”Fresh”- ja ”rotten”-keskiarvo on lopulta elokuvan RT-prosentti. Eli jos elokuva saa vaikkapa 78 %, niin se tarkoittaa sitä, että elokuvan arvioineista kriitikoista 78 % pitää elokuvaa ”freshinä”. Se ei kerro mistään muusta. Sillä ei siis viitata elokuvan keskiarvoon, vaan kriitikoiden keskiarvo näkyy prosentin vieressä asteikolla 1-10.

Sivustolla on tietenkin myös fanikeskiarvo, joka on myös erityisen botti- ja masinointiherkkä, joten kuka vaan voi naputella sinne aivan mitä vain. Myös fanit saavat prosenttiluvun (pitikö elokuvasta vai ei) sekä numerokeskiarvon 1-5. Keskiarvo syntyy mukautetulla (engl. adjusted) asteikoilla.

Alla Rotten Tomatoesin vuoden 2017 Top 10 -lista fanien mukaan (mukana myös kriitikkoprosentti):

10. Thor: Ragnarök 92%
9. Coco 97%
8. Star Wars: The Last Jedi 91%
7. Baby Driver 93%
6. Logan 93%
5. Lady Bird 99%
4. Wonder Woman 92%
3. Dunkirk 92%
2. The Big Sick 98%
1. Get Out 99%

Lähde: Playlist

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut