Ulkomaille myyty kotimainen kauhuleffa Koputus sai trailerin – pääosissa Pekka Strang, Inka Kallén ja Saana Koivisto

Kotimaista kauhua ulkomaille!

19.10.2022 10:31

Max Seeckin ja Joonas Pajusen tuleva Koputus-kauhuleffa on saanut trailerin. Yli 70 maahan myydyn elokuvan pääosissa nähdään Pekka Strang, Inka Kallén ja Saana Koivisto.

Muissa rooleissa nähdään Janina Berman, Olga Temonen, Niko Saarela, Hilma Temonen, Linnea Skog, Kristian Stierncreutz, Mikko Leppilampi ja Ville Pidätys.

Koputus sekoittaa keskenään draamaa ja kauhutrilleriä; tai se on psykologinen jännäri, joka kehittyy kauhuelokuvaksi, kuten tekijät sanovat.

Virallinen juonikuvaus:

Metsän siimeksessä sijaitsee ränsistynyt omakotitalo; nyt jo aikuisten päähenkilöiden lapsuudenkoti, johon he palaavat vuosien jälkeen tekemään vanhempiensa kuolinpesän selvitystä. Taloa ja metsää varjostaa synkkä historia – 15 vuotta aiemmin kolmikon isä on löydetty talosta raa’asti surmattuna ja nuorin lapsista, Matilda, teljettynä pieneen häkkiin makuuhuoneen nurkkaan. Äiti julistettiin tuolloin kadonneeksi. Pian he huomaavat, että metsä saa heidät käyttäytymään oudosti. Nostaako ympäristö esiin sisarusten lapsuuden traumat vai tapahtuuko metsässä jotain yliluonnollista? Pimeyden laskeutuessa menneisyyden tapahtumat alkavat toistaa itseään eikä kukaan ole turvassa.

Koputus nousi Stiges-elokuvafestarin kilpailusarjaan, jossa se herätti paljon kansainvälistä kohinaa. Elokuva nähtiin myös Cannesissa. Myös siellä se sai innostuneen vastaanoton.

Elokuvan esitysoikeudet on myyty jo muun muassa Saksaan, Itävaltaan ja Sveitsiin, Ranskaan, Indonesiaan, Taiwaniin ja Latinalaiseen Amerikkaan. Elokuvan kansainvälinen nimi on The Knocking.

Koputuksen ensi-ilta on Suomessa 22. helmikuuta. 2023.

Alla traileri.

Lisää luettavaa