Vielä hetken Netflixissä: Huippumenestys ja kuuden Oscar-palkinnon voittaja – elokuvaa ei ehkä enää nykyisin tehtäisi

IMDb-arvosana on 8,8.

10.11.2022 18:03

Netflixin valikoimassa on vielä hetken draamaa, komediaa ja historiallisia tapahtumia yhdistelevä elokuva Forrest Gump (1994). Ohjaajana toimii Robert Zemeckis.

Forrest Gump toteaa olevansa erilainen syntymästä asti. Hän koettaa kaikesta huolimatta tehdä aina oikein, ja tämä saattaa hänet usein vaikeuksiin ja toisinaan sankaritekoihin. Gumpista tulee muun muassa Vietnamin sodan veteraani, huuliharpisti ja painija, katkarapukasvattaja ja amerikkalaisen jalkapallon pelaaja. Forrestin ystävä ja ainoa rakkaus on lapsesta asti tuttu Jenny Curran. Hippinuoruuden jälkeen Jennyn arvomaailma asettuu tasapainoisempiin uomiin eivätkä kaikki Forrestin tekemät ratkaisut miellytä häntä.

Elokuva huomioitiin 13 Oscar-ehdokkuudella ja se voitti kuusi Oscaria  (mm. paras elokuva, paras ohjaus, paras käsikirjoitus).  Se oli myös kaupallinen menestys ja tuotti kohtuullisella 55 miljoonan dollarin budjetilla noin 330 miljoonaa dollaria.

Tuottaja Wendy Finermanin mielestä elokuvaa ei enää nykypäivänä voisi tehdä. Tämä johtuisi siitä, ettei elokuva saisi kasaan tarvittavaa budjettia.

Forrest Gumpin tekeminen tänä päivänä olisi todella vaikeaa. Se kun oli vaikeaa jo monta vuotta sitten, Finerman kertoi.

Hanks suostui tekemään elokuvan ilman palkkaa ja otti sen sijaan vastaan prosenttiosuuden elokuvan voitoista. Hän tienasikin lopulta 40 miljoonaa dollaria. Elokuva poistuu 30.11.2022. Alla traileri.

Lue myös: Sean Penn luovutti Oscarinsa Zelenskyille – presidentiltä myönteinen vastaus Pennin toiveeseen – Episodi.fi

Lisää luettavaa