Vielä hetken Netflixissä: Kauhuleffa aiheutti ilmestyessään otsikoita – Steven Spielberg joutui lopettamaan katsomisen peloissaan kesken

IMDb-arvosana on 6,3.

Netflixin valikoimasta löytyy vielä hetken aikaa kauhuelokuva Paranormal Activity (2007). Leffa päätyi aikoinaan otsikoihin pelottavuudellaan ja kengännauhabudjetillaan.

Elokuvan budjetti oli minimaaliset 60 000 dollaria. Markkinointiin käytettiin 400 000 dollaria. Lopulta se takoi rahaa yli 89 miljoonaa dollaria.

Leffa kuvattiin ohjaaja Oren Pelin omassa kodissa. Näyttelijöille puolestaan ei annettu lainkaan käsikirjoituksia – vain suuntaviivoja kuinka käyttäytyä tai mistä keskustella missäkin kohtauksessa. Kuvaukset kestivät 10 päivää.

Dreamworks-studio yritti vielä munata kokemuksen. He halusivat nimittäin tehdä elokuvan uudelleen niminäyttelijöillä ja isolla budjetilla. Alkuperäinen leffa olisi julkaistu kokonaan tai osittain DVD-ekstrana.

Jopa eräs mestariohjaaja piti leffasta. Steven Spielberg raportoidusti joutui keskeyttämään katsomisen elokuvan puolessa välissä, sillä hän oli oikeasti niin kauhuissaan. Hän katsoi sen loppuun päivänvalon aikaan ja rakasti näkemäänsä.

Elokuva poistuu suoratoistopalvelun valikoimasta 14.12.2019.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut