Vielä hetken Netflixissä: Kelpo toimintaelokuva – kuvauksissa sama sairauskohtaus samalle näyttelijälle kaksi kertaa

IMDb-arvosana on 6,8.

19.4.2021 15:03

Netflixistä on poistumassa kohtuullisen katsottava toimintaelokuva The Kingdom (2007).

USA on liittoutunut Lähi-idässä Saudi-Arabian kanssa, mutta yhteistyö maiden välillä on lähinnä öljyn ansiota. Tiivistunnelmaisessa tarinassa joukko FBI:n agentteja (Jamie Foxx, Jennifer Garner, Chris Cooper, Jason Bateman) matkustaa Saudi-Arabiaan tutkimaan amerikkalaisiin kohdistunutta terrori-iskua.

Episodin arvostelussa kirjoitettiin seuraavasti:

”The Kingdomin lähin sukulaisteos on parin vuoden takainen Syriana, joka paneutui sen tavoin tulenarkaan päivänpoliittiseen aiheeseen, sijoittui suurelta osin Lähi-Itään ja pyrki kaikin keinoin niin informatiiviseen lopputulokseen, että elokuvallinen viihdyttävyys katosi lopputuloksesta sen siliän tien. Syrianan oli kuitenkin ohjannut ja kirjoittanut Oscarillakin palkittu huippulahjakkuus Stephen Gaghan. Berg ja käsikirjoittajana toiminut, Narcin ohjaaja Joe Carnahanin veli Matthew Michael Carnahan eivät kuitenkaan ole (ainakaan vielä) lahjakkuudeltaan Oscar-tasoisia, mikä näkyy lopputuloksessa selvästi. ”

Garnerille kävi kuvauksissa Phoenixissa köpelösti. Hän nimittäin pyörtyi kahdesti. Tämä johtui lämpötilasta, joka oli yli 46 astetta.

Leffa poistuu suoratoistopalvelusta 22.4.2021. Alla traileri.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia