Viggo Mortensen puolustelee nyt edellistä elokuvaansa: ”Suurin osa kritiikistä on järjetöntä, virheellistä, valheellista ja edesvastuutonta”

Mortensen joutui taas puolustuslinjalle.

7.12.2020 15:43

Viggo Mortensen on joutunut LGBTQ-yhteisön kritiikon kohteeksi uuden elokuvansa Fallingin takia. Mortensen on ohjannut ja käsikirjoittanut elokuvan. Sen lisäksi hän näyttelee elokuvan pääosaa, joka on homomies.

LGBTQ-yhteisön mukaan heteromies ei saisi näytellä homomiestä. Viggo tuskastui ja sanoi melko suorat sanat aiheesta.

Nyt Mortensen on joutunut puolustelemaan myös vuonna 2018 ilmestynyttä Green Bookia, joka kertoo Mortensenin esittämästä rasistisesta autokuskista/henkivartijasta sekä hänen asiakkaastaan, tummaihoisesta muusikosta (Mahershala Ali). Yhdessä he matkaavat halki 1960-luvun rasistisen syvän etelän.

Green Book voitti parhaan elokuvan, parhaan alkuperäisen käsikirjoituksen ja parhaan miessivuosan Oscarit vuonna 2019.

Elokuvaan kohdistettiin eri tahoilta kritiikkiä. Se edusti kriitikoiden mukaan valkoisen pelastajan -narratiivia. Heidän mielestään elokuva on tuhoisa ja loukkaava.

– On jo klisee kysyä, että onko elokuva tämän vuoden Green Book? Green Bookista on tullut haukkumasana. Suurin osa kritiikistä on kuitenkin järjetöntä, virheellistä, valheellista ja edesvastuutonta. Se perustuu hevonpaskalle ja olettamuksille. Vaikuttaako se minun tekemisiini tai miten ihmiset näkevät minut näyttelijänä? Ehkäpä, mutta en minä voi tehdä asialle mitään, Mortensen kertoi The independentin haastattelussa.

Lähde: Film-News

Lisää luettavaa