Viggo Mortensen puolusti närkästyneenä toimittajalle tulevaa rooliaan – ”Mistä tiedät mitä minun elämäni on?”

Laittoikohan toimittajalle jauhot suuhun?

Hollywood-tähti Viggo Mortensen on ohjannut elokuvan Falling, jossa hän myös näyttelee. Leffa kertoo homofobisesta, Lance Henriksenin näyttelemästä, dementian merkkejä osoittavasta iäkkäästä miehestä, joka tutustuu uudelleen vanhimpaan homoseksuaaliin poikaansa.

Mortensen on saanut jonkin verran kritiikkiä niskaansa siitä, että hän näyttelee homoseksuaalia, vaikkei itse ole – ainakaan tiettävästi – homoseksuaali. Mortensen itse antoi ymmärtää, että debatti asiasta on tervettä, mutta ei itse nähnyt roolittamisessa ongelmaa.

– Ihmiset kysyvät minulta: ”Entäs Terry Chen, hän joka näyttelee aviomiestäni elokuvassa, onko hän homoseksuaali?” Ja vastaukseni on ”en tiedä”, eikä minulla olisi tyhmänrohkeutta kysyä roolitusprosessin aikana ovatko he, Mortensen sanoi The Timesin haastattelussa.

– Ja mistä tiedät mitä minun elämäni on? Oletat, että olen täysin hetero, Mortensen täräytti haastattelijalle.

– Ehkä olen, ehkä en. Ja totta puhuen, se ei ole sinun asiasi. Haluan elokuvani toimivan, ja haluan John-hahmon olevan vaikuttava. Joten, jos en ajattelisi sen olevan hyvä idea en tekisi sitä, Mortensen vielä jatkoi.

Elokuvassa näyttelee Mortensenin ja Chenin lisäksi myös Sverrir Gudnason, Laura Linney, Lance Henriksen, Hannah Gross ja David Cronenberg. Finnkino ilmoittaa Suomen ensi-illaksi 18.12.2020, mutta koronarajoitukset saattavat tietysti vaikuttaa näytöksiin.

Lähde: Metro

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut