Woody Allen kuvaa uuden elokuvan Espanjassa – Tuotannossa kuitenkin kiinnostava yksityiskohta

Erikoinen tapaus.

24.2.2019 12:00

New York Times uutisoi, että elokuvalegenda Woody Allen kuvaa uuden elokuvansa Espanjassa. Elokuvasta ei ole tihkunut mitään tietoa, mutta kuvio on hieman erikoinen.

Uuden elokuvan on nimittäin rahoittanut Mediapro, barcelonalainen monialayritys, joka on tukenut Allenin elokuvia vuosien ajan. Niistä kirkkaimpina esimerkkeinä Vicky Christina Barcelona ja Midnight in Paris. Mediapron tiedottaja vahvisti Allenin työstävän jo elokuvaa, mutta ei vahvistanut sen enempää.

Mediapro on kuitenkin tehnyt yhteistyötä Amazonin kanssa, josta on vastikään kerrottu, ettei yrityksellä ole suunnitelmissa julkaista Allenin elokuvia jatkossa. Suurella todennäköisyydellä Allenilla siis on toinen jakelija tiedossa elokuvalleen. Amazonilla on tällä hetkellä hallussaan Allenin viime vuonna valmistunut A Rainy Day in New York, jota yleisö ei näillä näkymin koskaan näe.

Amazon teki elokuussa 2017 Allenin kanssa 68 miljoonan dollarin sopimuksen, jossa luvattiin rahoittaa ja levittää ainakin neljä Allenin elokuvaa. Myöhemmin samana vuonna Allenin adoptiotytär Dylan Farrow kirjoitti kolumnin, jossa hän ihmetteli kuinka Allen on säästyny MeToo -kamppanjalta. Farrow on syyttänyt Allenia lapsena tapahtuneesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Amazon vetäytyi levittämästä ja rahoittamasta Allenin elokuvia. Muutama viikko sitten Allen vei Amazonin sopimusrikkomuksesta oikeuteen. Mediapro puolustaa yhteistyötään ohjaajan kanssa: ”Meillä on 10-vuotinen suhde herra Allenin kanssa ja, kuten kaikki projektit joita tuotamme, arvioimme niiden tekijät heidän työnsä mukaan. ”

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia