7 jännittävää faktaa 007-näyttelijä Pierce Brosnanista – leffa piti kuvata näyttämällä vain toista puolta tähden kasvoista

Ensimmäinen hänen näkemänsä elokuva on aikamoinen sattuma.

12.12.2019 03:03

1. Irlannista kotoisin oleva, nykyisin 66-vuotias Pierce Brosnan kertoi aikoinaan, että hänen ensimmäinen näkemänsä elokuva oli 007 ja Kultasormi (1964). Tähti ei varmasti arvannut tuolloin, että hänestä tulisi vielä James Bond -näyttelijä.

2. Kaikilla lienee joitakin irrationaalisia pelkoja. Brosnan voi ehkä näytellä rohkeaa agenttia, mutta silti hän kärsii ahtaan paikan kammosta. Hänellä olikin sen vuoksi vaikeuksia Dante’s Peak -elokuvan kuvauksissa.

3. Brosnan sai varmasti kovaa palkkaa 007-rooleistaan. Hän sai silti jotain muutakin – jokaisesta elokuvasta BMW lahjoitti hänelle auton. 007 ja kultainen silmä (1995) -leffasta Brosnan kuittasi itselleen Z3:n, Huominen ei koskaan kuole (1997) -elokuvasta hän sai BMW 8 -sarjalaisen ja Kun maailma ei riitä (1999) -leffasta talliin pamahti Z8.

4. On ollut sekä kevein että painavin Bond. 007 ja kultainen silmä -elokuvassa hän käveli räätälin luokse painaen 74 kiloa. Kuolema saa odottaa (2002) -elokuvassa hän oli pumpannut itselleen 96 kilon painon.

5. Brosnan on ammattimaisen tason tulennielijä. Hän oppi taidon työskennellessään nuoruusvuosinaan sirkuksessa. Hän vilautti taitojaan Remington Steele – huijari vai herrasmies -sarjassa. Tulta hän nieli myös Muppets Tonight: Pierce Brosnan -ohjelmassa.

6. Hänelle tarjottiin ensimmäisen kerran Bondin roolia jo Remington Steele – huijari vai herrasmies -sarjan loputtua. Sarjaa kuitenkin alettiin tekemään uudelleen ja hän menetti 007-roolin Timothy Daltonille.

7. Huominen ei koskaan kuole -elokuvassa Brosnanille sattui onnettomuus, kun stuntmiehen kypärä osui häntä kasvoihin. Näyttelijä tarvitsi kahdeksan tikkiä. Loput elokuvasta piti kuvata näyttämällä vain toista puolta Brosnanin kasvoista.

Lähde: Movie’n’co, Booms Beat

Lisää luettavaa