Adam Sandler ei ole ikinä ollut edes ehdolla Oscar-voittajaksi – sai tukea kuuluisalta koomikolta: ”*itun paskiaiset”

Sandler sai nyt kuitenkin erilaisen palkinnon.

27.3.2023 14:09

Näyttelijä Adam Sandler tunnetaan koomisista rooleistaan, mutta on hän muutakin tehnyt. Mieleen tulee esimerkiksi loistava leffa Hiomattomat timantit (Uncut Gems, 2019), josta Sandler ei saanut Oscar-ehdokkuutta.

Näyttelijä ei itse asiassa ole koskaan saanut ehdokkuutta. Tämä kismittää viime vuoden Oscar-gaalan juontajana maailmanmaineeseen noussutta koomikkoa Chris Rockia.

Oli hän gaalaa ennenkin toki tunnettu tähti, mutta kun vitsistä malttinsa menettänyt Will Smith päätti mojauttaa häntä avokämmenellä kasvoihin, Rock varmasti sai mainetta yhä laajemmin.

Oscar-gaala 2022. Mojautus.

Rock oli sunnuntaina Mark Twain Prize for American Humor -tapahtumassa, jossa hän kutsui Oscar-akatemiaa joukoksi ”*itun paskiaisia”. Tylytys kumpusi siitä, ettei hänen ystävänsä Sandler ole koskaan saanut edes Oscar-ehdokkuutta. Hän mainitsi ainakin elokuvan Hiomattomat timantit.

– He eivät halua kaverilleni kunniaa, teemme niin tänä iltana, Rock sanoi Sandlerista, jota hän kutsui ”yhdeksi suurista”.

Sandler on saanut ylistäviä arvioita muistakin elokuvista kuten Punch-Drunk Love – rakkauden värit (2002) ja The Meyerowitz Stories (2017). Entertainment Weeklyn Jessica Derschowitz uskoo, että ”monet yhdistävät hänet edelleen hölmöihin mieslapsiin, joita hän on esittänyt elokuvissa”. Tämä puolestaan voisi heijastua hänen arvostukseensa Oscarien suhteen.

Rock on ollut Sandlerin läheinen ystävä yli 30 vuotta. Tähteä ylisti sunnuntai-iltana myös muun muassa Jennifer Aniston, Drew Barrymore ja David Spade. Sandlerille myönnettiin tilaisuudessa Mark Twain -palkinto ansioistaan huumorin saralla. Alla Rockin puhe.

Lue myös: Zachary Levi ei niele Shazam-kritiikkiä – ”Tämä ei käy järkeen” – Episodi.fi

Lähde: EW

Lisää luettavaa