Aku Louhimies suunnittelee toimintajännäriä, jossa tuntemattomat sotavoimat uhkaavat Suomea – Myös elokuva Lapin sodasta asialistalla

Odotus / Laura Malmivaara

Kansainvälinen elokuvamedia uutisoi aiheesta.

Arvostettu yhdysvaltalaismedia Variety uutisoi Aku Louhimiehen tulevista projekteista. Maininnan saivat toki draamaelokuva Odotus ja Ilkka Remeksen romaaniin pohjautuva toimintaelokuva Omerta 6/12, mutta luvassa on muutakin.

Louhimies suunnittelee median mukaan useamman kauden kattavaa tv-sarjaa Conflict, joka sijoittuu lähitulevaisuuteen. Kyseessä on toimintajännäri, jossa Suomea sotilaallisesti uhkaa tuntematon ulkovalta. Idean sarjaan Louhimies kertoo saaneensa Tuntemattoman sotilaan jälkeen.

Sarjan tapahtumat sijoittuisivat juhannusaattoon ja rauhalliseen suomalaiseen rannikkokaupunkiin. Kaupungin kaikki asukkaat otetaan panttivangiksi. Yksi heistä on 21-vuotias Annika Berg, joka on puolustusvoimien sotilas. Varietyn juonikuvauksessa kerrotaan, että sekunneissa Bergin harjoitteet puolustusvoimissa muuttuvat todelliseksi kriisiksi, jonka seurauksena on oikeita uhreja.

Sarjaa käsikirjoittaa Andrei Alén, Helena Immonen ja Jari Olavi Ranta. Suomen puolustusvoimat antavat Varietyn mukaan projektiin asiantuntijuutta, materiaaleja ja välineistöä. Varietyn mukaan Louhimiehen asialistalla on myös elokuva Lapin sodasta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut