Anssi Kela julkaisi näyttävän päivityksen – Hurahti Star Wars -keräilyyn: ”Portti hulluuteen oli kutsuvasti levällään”

Muusikko arvostaa popkulttuurin ilmiöitä.

21.5.2023 10:30

Muusikko Anssi Kela julkaisi Facebook-tilillään päivityksen, jossa kertoo hurahtamisestaan Star Wars -keräilyn maailmaan.

Kela kirjoittaa, että silloin tällöin on hyvä innostua jostakin sellaisesta, missä ei kaikkien mielestä ole mitään järkeä. Kela kertoo, että hänellä on taipumusta hurahtaa kaikenlaiseen typerään.

”Uusin kiinnostukseni kohde ovat vanhat Tähtien Sota -figuurit. Kävi näin: Viime kesänä äkkäsin kauppakeskuksen ikkunassa upean Mandalorian-kypärän. Ostin sen hetken päähänpistosta koristamaan työhuonettani. Ja pitihän sille sitten hankkia Darth Vaderin kypärä kaveriksi. Seuraavaksi sain synttärilahjaksi huippuhienon R2-D2 -droidin”, Kela kirjoittaa.

Kööpenhaminasta Kela löysi Grogu-nuken. Pian hän alkoi katsoa YouTubesta keräilijöiden videoita omista kokoelmistaan. ”Portti hulluuteen oli kutsuvasti levällään”, Kela kirjoittaa. Kela alkoi kerätä vanhoja vintage-figuureja, joita julkaistiin alkuperäisen trilogian yhteydessä.

”Aion kerätä kaikki alkuperäiset 96 figuuria. Tykkään fiilistellä ukkeleitani. Yritän löytää mahdollisimman hyvässä kunnossa olevia hahmoja, joilla olisi vielä asiaan kuuluvat aseet tallella. Tavallaan postimerkkeilyä: syynään figuureita suurennuslasin läpi. Tutkin kuntoa ja selvitän, missä maassa ja minkä valmistajan toimesta mikäkin hahmo on prässätty. Ovatko aseet originaaleja vai reproja? Opin lisää.”
Tällä hetkellä Kelalla on 38 figuuria. Niitä on julkaistu 96, joten vielä on matkaa täydelliseen kokoelmaan.

Lisää luettavaa