Mark Hamill ja Billie Lourd muistelevat prinsessa Leiaa – Carrie Fisher sai oman tähtensä Walk of Famelle

Carrie Fisher sai vihdoin oman tähtensä.

5.5.2023 11:16

May the 4th, eli Star Wars -päivä oli eilen, ja edesmennyt Carrie Fisher sai postuumisti oman tähtensä Hollywood Walk of Famelle. Ansaitusti.

Mark Hamill ja Fisherin tytär Billie Lourd olivat Walk of Famella juhlistamassa tilaisuutta.

Hamill muisteli, kuinka he tapasivat ensimmäistä kertaa lounaalla.

– Muistan, kuinka ajattelin Carrien olevan vasta 19-vuotias ja päässyt juuri lukiosta. Olin itse jo kaiken nähnyt 24-vuotias. Jokainen Carrieen kohdistunut ennakkoluuloni tuhoutui välittömästi. Hän oli niin ihastuttava, hauska, ihana ja ikäisekseen paljon älykkäämpi. En voinut uskoa sitä, Hamill kertoi.

– Hän alkoi kertomaan näitä todella intiimeitä tarinoita perheestään, ja ajattelin, että pitäisikö minun edes kuulla niitä. Hän kertoi minulle sellaisia asioita, joita en kertoisi edes kavereilleni, ellen olisi tuntenut heitä vuosikausia. Mutta sellainen Carrie oli. Hän oli myös niin paljon älykkäämpi kuin 19-vuotiaan pitäisi olla.

Hamill kertoi myös, että Fisher olisi halunnut päivän olevan iloinen, eikä surullinen: ”Hän olisi halunnut nähdä meidät pitämässä hauskaa.”

Myös Lourd kertoi äidistään lämpimästi.

– Pidin äitiäni melko nolona, kuten muutkin lapset ajattelevat vanhemmistaan. Hän halusi kuitenkin muokata mielipiteitäni näyttämälle minulle siistejä elokuvia, joissa hän näytteli. Star Warseja. En tiedä onko kukaan teistä kuullut niistä? Minä en ainakaan ole, Lourd vitsaili.

– Äitini rakasti kertoa ihmisille, kuinka aina hänen laittaessaan Star Warsin pyörimään, pyörittelin silmiäni ja valitin, että se oli liian kovalla. Kyselin myös, että onko tuo leidi telkkarissa oikeasti äitini? Katsoin Tähtien sodan omaehtoisesti vasta yläasteella. En todellakaan kehittänyt kiinnostusta 70-luvun scifiiin, vaan koska pojat kertoivat minulle, kuinka heillä oli erilaisia fantasioita äidistäni.

– Päätin lopulta tutkia, että kuka ihme tämä henkilö oikein on. Katsoin tämän liian kovaäänisenä pitämäni elokuvan, ja tajusin lopulta, miksi ihmiset hehkuttivat sitä leidiä televisiossa. Halusin vihata elokuvaa, jotta voisin kertoa äidilleni, kuinka nolo hän on. En todellakaan halunnut äitini olevan cool tai hottis. Hän oli sentään äitini! Mutta sinä päivänä tajusin, ettei kukaan muu voi olla niin hotti ja cool kuin prinsessa Leia, Lourd kertoo.

Myöhemmin samana vuonna Lourde meni äitinsä kanssa San Diegon ComicConiin, jossa hän tajusi kuinka tunnettu ja rakastettu Leia todellakin on.

Katso puheet alta.

Lisää luettavaa