Ben Whishaw ottaa kantaa mielipiteitä jakavaan keskusteluun: ”Näyttelijän rooleja ei pitäisi määrittää vain se mitä olemme”

Whishaw voitti juuri Golden Globen.

Golden Globella Perienglantilaisesta skandaalista vastikään palkittu Ben Whishaw otti voittonsa jälkeen kantaa kysymykseen, saako heteronäyttelijät tehdä homoseksuaalisien hahmojen rooleja. Toinen Golden Globe -voittaja, The Assasination of Gianni Versacessa nähty Darren Criss, oli nimittäin vähän aikaa sitten sanonut, ettei aio enää ottaa vastaan homoseksuaalista roolia.

Avoimesti homoseksuaali Whishaw ei kuitenkaan näe asiaa ongelmana. ”Minä todella uskon, että näyttelijät voivat ruumiillistaa ja kuvata mitä tahansa, eikä meitä pitäisi määrittää vain siten mitä olemme”, Whishaw sanoo. ”Oli aika jolloin emme tietäneet mitään näyttelijöistä, he olivat hyvin salaperäisiä. Nykyään me tiedämme kaiken.”

Whishaw kuitenkin totesi, että tasa-arvoon täytyy pyrkiä, puolin ja toisin. ”Haluaisin nähdä useampia homonäyttelijöitä heterorooleissa. Leikkikentän täytyy olla tasavertainen kaikille – Se olisi minun ideaalini.” Haastattelun voi katsoa alta.

YouTube video

Kuva minisarjasta Perienglantilainen skandaali

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut