Chloë Sevigny pelkäsi Christian Balea: ”Miksi et ole sosiaalinen?”

Toinenkin henkilö pelkäsi Balea.

13.6.2024 14:30

Chloë Sevigny ja Christian Bale näyttelivät aikoinaan yhdessä samassa elokuvassa. Sevigny oli tuolloin peloissaan Balen edesottamuksista, eikä ymmärtänyt, mistä oli kyse.

Bale ja Sevigny näyttelivät yhdessä leffassa Amerikan Psyko, ja Bale hyödynsi jo tuolloin metodinäyttelemistä. Se tarkoittaa mahdollisimman täydellistä astumista hahmon nahkoihin, ja se voi tarkoittaa hahmossa pysyttelemistä myös kuvaustauoilla.

Sevigny kertoi Vanity Fairin haastattelussa pelänneensä Balea, mutta ”yritti kunnioittaa Balen prosessia”. Se oli kuitenkin vaikeaa Sevignylle, koska hän on itse ”seurallinen, hassu ja hölmö”.

– Kun ihmiset ottavat itsensä niin vakavasti, minä tavallaan sulkeudun, vaikka otan työni hyvin vakavasti, ja rakastan näyttelemistä, Sevigny sanoi.

– Olin todella peloissani hänen prosessistaan ja pelkäsin häntä, ja halusin hieman enemmän jalomielisyyttä, jotta voisin tuntea oloni helpommaksi.

– Se oli todella haastava dynamiikka minulle, mutta en usko pitäneeni häntä pahana.

– Olin vain hieman hämmentynyt tyyliin: ”Miksi et ole sosiaalinen?” En ollut edes niin tietoinen niistä metodijutuista. Minulla ei ole mitään virallista koulutusta. Olin vain sellainen ”feikkaa kunnes onnistut” -tyyppi.

– Mutta koko tämä metodijuttu oli tyyliin: ”Mikä tämä lähestymistapa edes on?” Se oli hyvin pelottavaa, Sevigny jatkoi.

Sevigny sanoi Balen lähestymistavan näyttelemiseen olleen myös siksi yllättävä, että Bale aloitti lapsinäyttelijänä.

– Hän ei opiskellut collegessa, ja sitten hänestä tuli metodi- ja Brando-henkinen, Sevigny sanoi.

– Hän löysi tämän matkan lapsinäyttelijästä aikuiseksi näyttelijäksi, joka on mielestäni todella mielenkiintoinen kehityskaari, ja olen siitä utelias.

Josh Lucas.

Amerikan Psyko -elokuvan kuvauksiin liittyy toinenkin erikoisuus liittyen Baleen. Näyttelijäkollega Josh Lucas ajattelee nykyisin toisin, mutta hän ja muut elokuvan näyttelijät pitivät Balea kuvauksissa heikkona näyttelijänä. Bale mainitsi asiasta aikoinaan haastattelussa.

– Josh Lucas ja minä teimme äskettäin elokuvan yhdessä. Hän avasi silmäni jollekin, josta en ollut tiennyt. Hän kertoi, että kaikkien muiden näyttelijöiden mielestä olin huonoin näyttelijä, jonka he olivat koskaan nähneet.

– Hän kertoi minulle, että he tuijottivat minua ja puhuivat minusta sanoen: ”Miksi Mary taisteli tämän kaverin puolesta? Hän on kauhea.” Ja vasta nähtyään elokuvan, hän muutti mieltään. En tiennyt siitä kritiikistä mitään, Bale kertoi.

Rooliinsa Bale sanoi ottaneensa vaikutteita Tom Cruisesta ja Nicolas Cagesta. Elokuvan ohjaajan Mary Harronin mukaan Bale kuvaili Cruisea vähemmän mairittelevasti: ”Tämä hyvin intensiivinen ystävällisyys kuolleilla silmillä.”

Rooli olisi saattanut aikoinaan päätyä ainakin Leonardo DiCapriolle, Johnny Deppille tai Brad Pittille. Bale kuitenkin onnistui vakuuttamaan Amerikan Psyko -kirjan kirjoittajan Bret Easton Ellisin.

Bale käveli Batemanin roolihahmona Ellisin toimistolle. Lopputulemana Ellis niin ikään pelkäsi Balea, ja rukoili väitetysti kädet täristen tätä lopettamaan näyttelemisen. Alla Amerikan Psykon traileri.

Lue myös: Natalie Portman on nyt 43 vuotias – tältä petollisen miehen uhriksi joutunut tähti näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: NME, Cinema Blend

Lisää luettavaa