Christopher Nolanilla oli valmis käsikirjoitus, mutta Martin Scorsesen takia elokuva ei koskaan toteutunut: ”Paras kirjoittamiskokemus joka minulla on ollut”

Tenet

Sääli, että projekti jäi toteutumatta.

The Playlist uutisoi haastattelusta, jossa ohjaaja Christopher Nolan muistelee kaihertamaan jäänyttä projektiaan. Ennen kuin hän tarttui Batman Beginsiin, tarkoitus oli tehdä täysin toisenlainen elokuva.

Nolan oli kirjoittanut jo vuoden käsikirjoitusta moguli Howard Hughesista. ”Työstin sitä hyvin pitkään, enkä saanut tarinaa kohdilleen. Kun viimein sain sen, Lentäjä meni tuotantoon. Sitä Hollywood on, eikö niin?” Nolan harmittelee. Hän sanoo, että se käsikirjoitus on hänen kohdallaan ainoa joka valmistui, mutta ei koskaan päässyt tuotantoon asti.

Martin Scorsesen Lentäjä oli suuri menestys, joka sai 11 Oscar-ehdokkuutta ja voitti niistä viisi. Aikaa elokuvasta on kulunut kuitenkin jo yli 15 vuotta. ”Se on hankalaa. Haluaisin tehdä uuden tulkinnan hahmosta, mutta kun siitä on jo tehty merkittävä elokuva, joka on Scorsesen ja DiCaprion käsialaa, asema on hankala.”

Nolan ei kuitenkaan ole unohtanut käsikirjoituksen olemassaoloa. ”Luultavasti vilkaisen sitä uudelleen piakkoin ja katson puhutteleeko se vielä, mutta olin todella tyytyväinen siihen kun kirjoitin sen. Se on paras kirjoittamiskokemus, joka minulla on ollut.”

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut