Darth Vaderin ikonisen äänen luonut James Earl Jones ei tienannut paljoa historiallisesta panoksestaan: ”Ajattelin, että se on hyvä raha”

Kukapa silloin olisi voinut tietää vaikutusta.

28.5.2022 20:01

Insider uutisoi, ettei ikoninen näyttelijä James Earl Jones, 91, tienannut paljoakaan alkuperäiseen Star Wars -elokuvaan antamastaan panoksesta.

George [Lucas] halusi, anteeksi ilmaukseni, tumman äänen. Joten hän palkkaa Mississippissä syntyneen ja Michiganissa kasvaneen kaverin, joka änkyttää. Se on se ääni. Se olin minä”, Jones muistelee. ”Jätin syrjään nämä kaikki niin sanotut viat työn takia, josta maksettiin 7000 dollaria! Ajattelin, että se oli hyvä raha. Ja saan sen lisäksi ääneni elokuvaan.”

Kun legenda palasi Imperiumin vastaiskussa, hän oli suunnitellut antavansa roolihahmon ääneen enemmän nyansseja. Lucas ei ollut samaa mieltä. ”Hän sanoi, ettemme tiedä mitä teimme oikein ensimmäisellä kerralla, joten tehdään vain sama mitä teimme viimeeksi. Luonnollisesti halusin tehdä Darth Vaderista kiinnostavamman, hienovaraisemman, psykologisemman.”

Lucas kuitenkin sanoi, että Jonesin täytyy pitää äänensä hyvin kapealla alueella, koska kyseessä ei periaatteessa ole ihminen.

Lisää luettavaa