Desperadon kuvaukset olivat Salma Hayekille traumaattiset – itkemisestä ei tullut loppua

Joskus intiimit kohtaukset ovat vaikeita.

27.2.2021 18:01

Hollywood Reporter uutisoi, että näyttelijä Salma Hayek koki läpimurtoelokuvansa Desperadon kuvaukset traumaattisina. Ainakin tarkkaan ottaen yhden kohtauksen: sen jossa hän rakastelee Antonio Banderaksen El Mariachi -hahmon kanssa.

Hayek painottaa, että ohjaaja Robert Rodriguez ja Banderas olivat molemmat herrasmiehiä, eivätkä koskaan painostaneet häntä, mutta kohtaus jätti silti traumat.

Käsikirjoituksessa ei ollut mainintaa seksikohtauksesta, mutta hän suostui tekemään sen suljettujen ovien takana sillä ehdolla, että vain Banderas, Rodriguez ja tämän tuottajavaimo, Hayekin ystävä Elizabeth Avellán ovat paikalla. Siitä huolimatta Hayekin pasmat menivät sekaisin.

Hän nyyhkytti kun kuvaukset alkoivat ja sanoi, että ei pysty tekemään sitä. ”Yksi asia joka minua pelotti, oli Antonio. Hän oli täydellinen herrasmies ja niin mukava, olemme vieläkin superläheisiä ystäviä, mutta hän oli niin vapautunut. Minua pelotti se, että hän suhtautui siihen kuin se ei olisi mitään.”

Hayek kertoo, että häntä nolotti, mutta ei pystynyt lopettamaan itkemistä. ”En päästänyt pyyhkeestä irti. He yrittivät saada minut nauramaan. Otin sen pois pariksi sekunniksi ja aloin itkeä uudelleen. Mutta saimme sen tehdyksi. Teimme parhaamme.”

Hayek sanoo, että roolin takaa on helppo tehdä melkein mitä tahansa. Hän kuitenkin mietti jatkuvasti isäänsä ja veljeään, ja saisivatko he ivaa osakseen Hayekin kohtauksen vuoksi. ”Omista pojista ei koeta samalla tavalla.” Hayek sanoo, että isä ja veli lähtivät salista pois kun kohtaus alkoi, mutta palasivat sen jälkeen takaisin.

Lisää luettavaa