Disneyn pomo kommentoi Star Wars -tähden potkuja – seisomme ”universaalien arvojen takana”

Disney

Näyttelijällä on sekä puolustajia että vastustajia.

Disneyn toimitusjohtajalta Bob Chapekilta kysyttiin The Mandalorianissa näytelleen Gina Caranon potkuista vuosittaisessa osakkeenomistajien tapahtumassa. Eräs osakkeenomistaja syytti Hollywoodia ja Disneytä kaksinaismoralismista Caranon tapauksessa, koska Carano on arvoiltaan konservatiivi.

Kaksinaismoralismia osakkeenomistaja mainitsi näkevänsä siinä, että sekä Pedro Pascal että Gina Carano ovat molemmat viitanneet natsi-Saksaan sosiaalisen median viesteissään, mutta vain Carano sai potkut.

Chapek ei kommentoinut varsinaisesti suoraan Caranon tapausta, mutta kommentoi kuitenkin aiheen tiimoilta.

– En oikeastaan näe Disneyn olevan vasemmalle tai oikealle kallellaan, Chapek sanoi.

– Seisomme universaalien arvojen takana – kunnioituksen, säädyllisyyden, rehellisyyden ja tasa-arvoisuuden. Ja pyrimme heijastamaan sisällöllämme maailman rikasta monimuotoisuutta. Uskon, että se on maailma, jossa meidän kaikkien pitäisi elää sopusoinnussa ja rauhassa, toimitusjohtaja jatkoi.

Carano sai potkut verrattuaan republikaanien kohtelua juutalaisten kohteluun holokaustin aikana. Lucasfilm kuvasi Caranon ulostuloa ainakin sanalla ”vastenmielinen”.

Carano on väittänyt Disneyn ja Lucasfilmin ottaneen hänet erityistarkkailuun ja seuranneen hänen sosiaalisen median käyttöään kuin haukat. Caranon mielestä liberaaleja näyttelijöitä ei tarkkailtu. Voit lukea asiasta lisää täältä: The Mandalorianista pois potkittu Gina Carano: Disney ja Lucasfilm -pomot kiusasivat | Episodi.fi

Lähde: Comicbook Movie, Deadline

Aiheeseen liittyvät jutut