Drive-elokuvan ohjannut Nicolas Winding Refn tekee seuraavaksi kauhua?

Tanskalainen Nicolas Winding Refn on ohjaaja, joka ei vieläkään ole lähtenyt mainstream-linjalle elokuvillaan, vaikka studiot ovatkin häntä kosiskelleet jo Bronson-elokuvasta lähtien. Drive on Refnin elokuvista tunnetuin, mutta sekin oli suurelle yleisölle liian erikoinen, eikä onnistunut lippuluukuilla.

Refn on kuitenkin ollut kiinnitettynä monenlaisiin studioelokuviin; Logan’s Run -remake oli lähellä tapahtua, mutta ohjaaja lähti projektista viime hetkillä. Myös The Equalizer -TV-sarjaan perustuva elokuva oli Refnin käsissä hetken, mutta ei tapahtunutkaan, ja viimeisin elokuva, josta Refn lähti lätkimään oli Paul Schraderin kirjoittama The Dying of Light, johon oli kiinnitettynä Harrison Ford ja Channing Tatum. Lopulta Schrader ohjasi elokuvan itse, palkaten pääosaan Nicolas Cagen.

Sony on nyt saanut Refnin palaveripöytään saadakseen ohjaajan tekemään kauhuelokuvan The Bringing. Brandon ja Phillip Murphyn käsikirjoittama elokuva ottaa premissinsä oikeasta netissä levinneestä videosta, jossa nuori nainen käyttäytyy hyvin erikoisesti losangelesilaisen Cecil Hotelin hississä. Nainen löytyi myöhemmin kuolleena hotellin katolla olevasta vesitankista. Elokuva ei suoraan liity kyseiseen tapaukseen, vaan kertoo miehestä, joka saapuu hotelliin tutkimaan outoa kuolemaa ja ajautuu itse painajaismaiseen matkaan.

Tässä on siis yksi mahdollisuus Stanley Kubrickista vahvasti vaikuttuneelle Refnille tehdä oma Hohtonsa.

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut