Ethan Hawke sivuaa cancel-kulttuurin ongelmia: ”On jännittynyt aika puhua miehen seksuaalisuudesta”

AOP

Näyttelijä antoi haastattelun.

Näyttelijä Ethan Hawke on viime aikoina ryhdistäytynyt myös kirjailijana. Hän antoi haastattelun uutta kirjaansa A Bright Ray of Darkness koskien The Guardianille.

Haastattelussa Hawke muun muassa totesi, että ei koskaan ole pyrkinyt olemaan samanlainen tähti kuin Tom Cruise. Hän sanoo viihtyvänsä taide-elokuvien ja indieprojektien maailmassa yhtä paljon kuin näytelmien harjoituksissa. Hän uskaltaa myös hieman tökkiä taiteellaan paikkoja, jotka moni muu näyttelijä jättäisi suosiolla rauhaan.

Hänen uudessa kirjassaan päähenkilöllä, alkoholisoituneella vanhemmalla näyttelijämiehellä on suhde nuorempaan naiseen ja seksiä kuvataan useassakin kohdassa.

”Seksuaalinen identiteettimme ja suhteemme jotka koemme sen kautta, itseemme ja muihin, määrittää elämiämme. Ja cancel-kulttuurin ja häpeämisen valossa, mikä isolta osin on näinä aikoina avuksi, on vaikea aika sanoa haluavansa olla avoin ihmisen seksuaalisuuden ominaisuuksista”, Hawke kertoo.

”Mikä on se hyvä Mark Twainin sitaatti? Taiteen pyrkimys on lievittää häpeää. Olemme nyt siinä pisteessä, jossa ei voi edes kirjoittaa huonosta käytöksestä ilman, että se vaikuttaisi kirjoittajan suvaitsemalta käytökseltä. Kirjoittajalla täytyy olla mahdollisuus luoda hahmo, joka tekee asioita, joita ei itse toivoisi tehtävän. Pohdin sitä paljon, koska on jännittynyt aika puhua miehen seksuaalisuudesta.”

Hänen mukaansa pimeisiin nurkkiin on syytä osoittaa valoa. ”Muuten siellä asustelevat demonit eivät koskaan katoa.”

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut