Game of Thrones -luojat kommentoivat vihdoinkin kasikauden katastrofia: ”Voit vain toivoa, että kaikki rakastavat sinua”

Järkipuhetta kaksikolta.

11.1.2024 15:01

HBO:n hittisarja Game of Thronesin viimeinen kausi jakoi mielipiteet – tai jos totta puhutaan, niin sarjan laatu alkoi puhuttamaan faneja jo viidennen kauden jälkeen, kun lähdemateriaali loppui.

Sarjan luojat ja vetäjät David Benioff ja D.B. Weiss päättivät vain jossain vaiheessa lopettaa kommenttien lukemisen, koska kaikenlainen toksinen faniöyhötys kävi heiden voimilleen.

Game of Thrones lienee yksi kaikkien aikojen puhutuimpia sarjoja sosiaalisessa mediassa, joten kommentteja löytyi spektrin kaikista ääripäistä.

– Voit vain toivoa, että kaikki rakastavat sinua, ja olisi myös todella kiva, että katsojista sataprosenttia olisi pitänyt sarjasta, mutta eihän se niin mene, Benioff kertoo The Hollywood Reporterin tuoreessa haastattelussa.

– Voit jäädä googlailun koukkuun, etsiessäsi kuka oli mitäkin mieltä ja miksi. Jopa superpositiivinen palaute saattaa aiheuttaa omituisen ja hermostuneen olon. Arviot ovat kuin huumetta. Kun lopetimme googlaamisen joskus vuonna 2013 [kolmannen kauden aikoihin], stressitasomme laski noin 50 prosenttia yhdessä yössä.

Jotkut tekijät suorastaan rakastavat fanien kanssa kommunikointia ja kritiikkiin vastaamista, mutta vaikka Benioff ja Weiss olisivatkin samaa mieltä kritiikin kanssa, sen ääneen sanomisesta ei olisi mitään hyötyä heille, HBO:lle tai niille tuhansille projektin parissa työskentelevälle ihmisille.

Weiss kertookin, että vaikka internetissä ollaan kovin kärkkäitä ja kovaäänisiä, vain henkilökohtaisilla fanikohtaamisilla on jonkinlaista merkitystä.

– Ihmiset kohtelevat toisiaan ihmisinä kohdatessaan kasvotusten. Heidän kommunikointikyvylleen tapahtuu jotain internetissä. Heistä tulee todella aggressiivisia, Weiss kertoo.

Benioffilta ja Weissiltä nähdään seuraavaksi 3 Body Problem -niminen scifi-sarja Netflixissä. Game of Thrones -spinoffin House of the Dragonin kakkoskausi käynnistyy luultavasti joskus kesällä.

Lähde: Comicbook

Lisää luettavaa