George Clooney ja muut kollegat muistelevat Tom Wilkinsonia: ”Hän teki kaikista näyttelijöistä parempia”

Wilkinson kuoli äkillisesti 30. joulukuuta.

31.12.2023 23:01

Näyttelijä Tom Wilkinson kuoli yllättäen 75-vuotiaana 30. joulukuuta 2023. Näyttelijä oli kahdesti ehdolla Oscar-palkintoon, elokuvista Satimessa ja Michael Clayton.

Wilkinsonin kollegat muistelevat näyttelijää lämmöllä. George Clooney työskenteli hänen kanssaan Michael Claytonissa ja antoi Hollywood Reporterille lausunnon. ”Tom teki jokaisesta projektista paremman, jokaisesta näyttelijästä paremman. Hän oli eleganssin tiivistelmä ja kaikkien kaipaama.”

Kriitikko Richard Roeper kirjoitti X-tililleen, että Wilkinson ei ollut sivuosien näyttelijä, vaan nosti olemuksellaan minkä tahansa käsikirjoituksen tasoa. Roeper muisteli erityisesti Wilkinsonin koskettavaa roolityötä Satimessa-elokuvassa.

Ohjaaja Scott Derrickson työskenteli Wilkinsonin kanssa elokuvassa Emily Rosen riivaaja. Hän kertoi suosikkimuistonsa näyttelijän kanssa.

”Menin hyvästelemään Wilkinsonin. Kun halasin häntä, hän kääntyi sivuttain ja pisti toisen kätensä olkapäälleni. Sanoin, että tuo oli englantilaisin halaus, jonka olen koskaan saanut. Hän kavahti, otti kasvoistani kiinni ja suuteli huuliani viisi sekunttia ja julisti äänekkäästi: ’Älä koskaan loukkaa englantilaista läheisyyttä tai romantiikan tajua! Me keksimme sen!'”

Lisää luettavaa