Harry Potter -elokuvien stara puolustaa kirjailija J.K. Rowlingia transfobiasyytöksiltä

AOP

Keskustelu jatkuu edelleenkin kiivaana.

Itse Lord Voldemort eli Ralph Fiennes puolustaa Harry Potter -kirjailija J.K. Rowlingia, jota syytetään transfobisista puheista.

Fiennes antoi haastattelun Yahoo!:lle, eikä ymmärrä mistä kohu syntyi. Fiennesin mukaan ihmisten tarve tuomita toisia ihmisiä on käsittämätöntä.

– En ymmärrä sitä kaikkea myrkkyä, joka on kohdistette häneen [Rowling]. Ymmärrän miksi tätä väittelyä käydään, mutta en ymmärrä tätä syyttelyn ja tuomitsemisen aikakautta. Se on irrationaalista. Minusta on todella häiriintynyttä, että tällainen vihapuhe niitä ihmisiä kohtaan, joilla on eriävä mielipide, on näin väkivaltaista ja vihamielistä, Fiennes sanoo.

Rowling joutui kurimuksen ytimeen, kun hän kirjoitti Twitteriin: ”Mielipide: luodaan tasa-arvoisempi koronan jälkeinen maailma ihmisille, joilla on kuukautiset.”

Ihmiset tulkitsivat tämän transfobiaksi ja siitä lähti edelleenkin käynnissä oleva tulehtunut keskustelu. Rowling on itse sanonut, että hän on aina puolustanut sekä naisten että transihmisten oikeuksia.

Myös Ihmeotukset-tähti Eddie Redmayne on puolustanut julkisesti Rowlingia.

Daniel Radcliffe, Emma Watson ja Rupert Grint ovat taas antaneet tukensa transyhteisöille. Myös Warner Bros. -studio ilmoitti, ettei studio ole samaa mieltä kirjailijan kanssa.

Lähde: Comicbook

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut