Harvinainen tapaus: Suomalainen elokuva saa viikonloppuna ensi-illan Yhdysvaltain elokuvateattereissa

Rakkaani merikapteeni avaa Yhdysvaltojen elokuvateattereissa tänä perjantaina.

21.9.2023 16:25

Klaus Härön ohjaama ja helsinkiläisen tuotantoyhtiö Making Moviesin tuottama Rakkaani merikapteeni –elokuva saa ensi-iltansa Yhdysvalloissa 22.9.

Espanjan, Australian, Irlannin, Iso-Britannian, Saksan ja Uuden Seelannin jälkeen vuorossa on Yhdysvaltain teatteriensi-ilta. Levitysyhtiön edustajan Brian Andreotin mukaan ”Rakkaani merikapteeni omaa loistavan potentiaalin erityisesti vanhemman elokuvaväen keskuudessa. Yhdysvalloissa elää yli 32 miljoonaa amerikanirlantilaista, jotka ovat myös vahva kohderyhmä”.

Suomen elokuvateattereissa Rakkaani merikapteeni on tähän mennessä kerännyt jo yli 123 000 katsojaa. Maaliskuussa 2023 elokuvalle voitti parhaan irlantilaisen elokuvan palkinnon Dublinin kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla.

Ohjaaja Klaus Härö painotti palkintopuheessaan, miten elokuva on sekä irlantilaisen, että suomalaisen elokuvantekemisen taidonnäyte. Elokuvan päätuotantoyhtiö, ohjaaja, elokuvaaja, käsikirjoittajat ja maskeeraussuunnittelija ovat kotimaisia elokuva-alan ammattilaisia.

Rakkaani merikapteeni kertoo vanhasta merikapteenista joka rakastuu kodinhoitajaansa. Miehen aikuinen tytär ei hyväksy suhdetta ja hän haluaa saada takaisin isän, jota hänellä ei koskaan ollutkaan.

Irlannissa kuvatun elokuvan pääosissa nähdään James Cosmo (Braveheart, Troija, Trainspotting, Game of Thrones), Bríd Brennan (Brooklyn, Hope Street) sekä Catherine Walker (House of Gucci).

Elokuva sai ensi-iltansa Suomessa 30.9.2022.

Lisää luettavaa