Hollywood-näyttelijätär Alyssa Milano ehdottaa seksilakkoa – myrsky sosiaalisessa mediassa!

Kaikki eivät olleet samaa mieltä.

Näyttelijä Alyssa Milano sai aikaan porua ja keskustelua sosiaalisessa mediassa. Hän ehdotti naisille seksilakkoa. Milano kehotti naisia lopettamaan seksin harrastamisen, ”kunnes saamme itsemääräämisoikeuden vartaloomme takaisin.”

Taustalla on Yhdysvaltojen Georgian osavaltiossa voimaan tullut aborttilaki. Se kieltää naisia tekemästä aborttia, mikäli sikiöllä on havaittava sydämensyke. Tämä tarkoittaa noin kuutta viikkoa raskauden alkamisesta. Georgia on neljäs osavaltio, jossa vastaava laki on tullut voimaan.

– Meidän täytyy ymmärtää, miten vakava tilanne on ympäri maata. Se muistuttaa meitä siitä, että meillä on kontrolli omista vartaloistamme ja siitä, miten me käytämme niitä, Milano kirjoitti.

Näyttelijä huomautti, että naiset ovat historian aikana kieltäytyneet aiemminkin seksistä protestoidakseen tai saadakseen aikaiseksi poliittisia uudistuksia.

Milano sai tukea faneiltaan sekä näyttelijä Bette Midleriltä. Idea sai kuitenkin myös paljon kritiikkiä. Tähteä syytettiin esimerkiksi siitä, että hän olettaisi naisten harrastavan seksiä vain palveluksena miehille.

Näyttelijä sivuutti kritiikin sanomalla, ettei se häiritse häntä, sillä twiitti sai ihmiset keskustelemaan käynnissä olevasta ”sodasta naisia vastaan.”

Tähden pelkona on, että abortti kielletään kokonaan Yhdysvalloissa.

Lähde: The Guardian

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut