Hollywood-tähti Joseph Gordon-Levitt kriittisenä – YouTube ja Instagram eivät kannusta luovuuteen

On itsekin nettipalvelun perustaja.

Lapsesta saakka menestyksekkäästi näytellyt Joseph Gordon-Levitt kritisoi YouTubea ja Instagramia TechCrunch Disrupt SF 2019 -tapahtumassa. Gordon-Levitt on itse perustanut palvelun nimeltään HitRecord, jonne ihmiset voivat luoda sisältöjä.

HitRecordia on kritisoitu siitä, ettei se maksa kovinkaan paljon sisällöntuottajille. Vuodesta 2010 lähtien se on maksanut heille kokonaisuudessaan vain kolme miljoonaa dollaria.

Gordon-Levittin mielestä YouTube-tyylinen sisällöntuotanto on kuitenkin arveluttavaa. Hänen mielestään rahan tai ulkopuolisen hyväksynnän tykkäysten ja tilaajien muodossa ei pitäisi olla pääasia.

– Olen itse kokenut elämässäni, että iloa ja onnea tuo luomisprosessi eikä punaiset matot. Ei lippuluukku, Gordon-Levitt mietti.

Näyttelijä lisäsi saavansa enemmän tyydytystä taiteen tekemisestä itsestään – etenkin muiden kanssa. Kun Gordon-Levittiltä kysyttiin mielipidettä YouTubesta ja Instagramista, hän ei peitellyt sanojaan:

– Luuletko, että YouTube ja Instagram ovat ihmisen luovuudelle positiivinen vai negatiivinen asia, näyttelijä latasi ja täsmensi omasta mielestään palveluiden olevan negatiivinen asia luovuudelle.

Gordon-Levitt muistutti myös palveluiden keräävän valtavia määriä tietoa – ei suinkaan saadakseen käyttäjistään luovempia, vaan hyödyttääkseen mainostajia.

– Se on liiketoimintamalli, josta maailman pitäisi luopua kokonaan, tähti julisti.

Lähde: TechCrunch

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut