Hollywood-tähti kieltäytyy koronamaskista uuden elokuvan kuvauksissa – ”Olen täynnä vasta-aineita ja erittäin terve”

Onko koronapandemia jo ohi?

14.3.2023 20:11

Koronapandemiaa ei ole vielä julistettu päättyneeksi, vaikkakin kohta saattaa näin olla. Tähän viittaa esimerkiksi Australian ja Yhdysvaltojen päätös luopua kiinalaisten maahantulijoiden matkustusrajoituksista.

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan 90 prosentilla maailman väestöstä on jo jonkinlainen immuniteetti koronavirusta vastaan, ja pandemian loppu häämöttää.

WHO:n pääjohtajapääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus sanoi silti, että liian vähäisellä joukolla iäkkäistä ihmisistä on rokote. Hän myös kertoi, ettei ”virusta pidä aliarvioida”.

– Se on yllättänyt ja jatkaa yllättämistämme, ja se jatkaa tappamista, jos emme tee enemmän saadaksemme terveystyökaluja niitä tarvitseville ihmisille, ja torju kattavasti väärää tietoa, pääjohtaja painotti.

Näyttelijä Tilda Swintonin kieltäytyminen hengityssuojaimen käytöstä saattaa kieliä niin ikään koronapandemian päättymisestä, vaiko sitten vain asenteiden löystymisestä. Joka tapauksessa Swinton ei aio käyttää hengityssuojainta uuden elokuvansa kuvauksissa, vaikka häneltä on sitä pyydetty.

– Olen aikeissa kuvata elokuvaa Irlannissa, ja minua käskettiin käyttämään maskia kaikkina aikoina, enkä aio tehdä niin, Swinton sanoi SXSW-tapahtumassa.

– Olen varma, että tämä tallennetaan. Minulla on ollut koronavirus useita kertoja, joten olen täynnä vasta-aineita ja erittäin terve, näyttelijä jatkoi.

Swintonilla oli viime vuonna koroviruksen aiheuttama tauti, josta hän selvisi alkuvaiheessa helpolla. Myöhemmin hänelle tuli kuitenkin muistiongelmia ja huimausta.

– Pahinta on se, kuinka se vaikutti aivoihini.

– Tein kaksi elokuvaa, joita varten minun piti opetella paljon tekstiä. Olen yleensä melko nopea opiskelemaan ja omaksumaan asioita, mutta tämä oli kuin olisin pureskellut todella suurta purukumia, Swinton kuvaili värikkäästi.

– En muistanut repliikkejäni.

Swinton kertoi enemmän tai vähemmän toipuneensa, mutta unohtelevansa edelleen asioita. Aivojaan hän aikoi jatkossa työstää paranemisen edistämiseksi.

Swintonin seuraava, jo jälkituotannossa oleva elokuva on Wes Andersonin Asteroid City. Hän näyttelee siinä yhdessä Tom Hanksin, Margot Robbien ja Steve Carellin kanssa. Romanttinen draamakomedia sijoittuu 1950-luvun kuvitteelliseen amerikkalaiseen autiomaakaupunkiin.

Lue myös: Tiesitkö? Jean Todt on tämän tuoreen Oscar-voittajan mies – eivät ole naimisissa vaikka olleet melkein 20 vuotta yhdessä – Episodi.fi

Lähde: NME, Health Policy Watch, CNBC

Lisää luettavaa