Tässä kymmenen pahinta lippukassafloppia vuodelta 2022

Viime vuoteen mahtui isoja floppeja.

1.1.2023 15:21

Collider-lehti on koonnut viime vuoden pahimmat lippukassaflopit yhteen läjään. Muutama yllätyskin listalta löytyy.

Damien Chazellen Babylon tulee floppaamaan huolella. Margot Robbien ja Diego Calvan tähdittämä Hollywoodin rappiosta kertova elokuva tienasi avausviikonloppunaan vain 3,6 miljoonaa dollaria. Suomen ensi-ilta on 20. tammikuuta.

Dwayne Johnsonin DC-supertrikooleffa Black Adam on jättimäinen floppi. Se tienasi maailmanlaajuisesti vain 391 miljoonaa dollaria ja maksoi 190 miljoonaa tehdä. Black Adam tekee tuskin paluuta James Gunnin ja Peter Safranin johtaessa DC:tä.

Disneyn Ihmeellinen maailma keräsi maailman lippukassoilla vain 66 miljoonaa dollaria. Seikkailuanimaation budjetti oli 135 miljoonaa. Erikosilaatuinen floppi Disneyn katalogissa.

Mad Max -ohjaaja George Millerin aikuisten satu, Idris Elban ja Tilda Swintonin tähdittämä Kolmen tuhannen vuoden kaipuu oli iso floppi. Elokuva tienasi teattereissa vain 18 miljoonaa dollaria. Budjetti oli kuitenkin 60 miljoonaa.

Michael Bayn Ambulance teki vain 51 miljoonaa dollaria lippukassoilla. Jake Gyllenhaalin tähdittämän elokuvan budjetti oli 40 miljoonaa.

Pixarin Lightyear floppasi rajusti. Elokuvan budjetti oli 200 miljoonaa dollaria, mutta se tienasi lippukassoilla vain 226 miljoonaa.

Sonyn Spider-Man-universumiin kuuluva, Jared Leton tähdittämä Morbius oli jättimäinen pettymys. Elokuva tienasi vain 167 miljoonaa dollaria, eikä se ollut erityisen suosittu Marvel-fanienkaan keskuudessa.

Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet kärsi kaikenlaisista kohuista. Oli Ezra Millerin sekoilua, Johnny Deppin vaihtuminen Mads Mikkelseniin, J.K. Rowlingin somekohut ja vaikka mitä. Elokuva tienasi vain 405 miljoonaa dollaria, joka on 250 miljoonaa vähemmän kuin edellinen elokuva.

Romanttinen homokomedia Bros sai ensi-iltansa ja katosi, vaikka sitä kehuttiin etukäteen melkoisin ylisanoin. Elokuvan budjetti oli vain 22 miljoonaa, mutta se ei onnistunut tienaamaan maailmalla kuin 14 miljoonaa dollaria.

Elokuvan laadusta huolimatta, Robert Eggersin The Nothman floppasi lippukassoilla. Alexander Skarsgårdin ja Anya Taylor-Joyn tähdittämä viikinkikostoleffa tienasi vain 69 miljoonaa dollaria maailman lippukassoilla. The Northmanista tuli kuitenkin myöhemmin menestys videovuokrapalveluissa.

Lähde: Collider

Lisää luettavaa