Illalla tv:ssä: 007 on tässä leffassa vanhempi kuin koskaan – ei pitänyt vastanäyttelijästään eikä leffan väkivaltaisuudesta

IMDb-arvosana on 6,4.

12.8.2022 12:06

Illalla esitetään televisiosta elokuva 007 ja kuoleman katse (1985).

Roger Moore saa viimeisen Bond-seikkailunsa pääosassa vastaansa häikäilemättömän teollisuusmiljonääri Max Zorinin (Christopher Walken), joka pyrkii hallitsemaan koko maailman mikrosirutuotantoa ja tuhoamaan Kalifornian Piilaakson kätyrinsä May Dayn (Grace Jones) avustuksella.

Bond ryhtyy tekemään suunnitelmasta selvää yhdessä geologi Stacey Suttonin (Tanya Roberts) kanssa. Duran Duran -yhtyeen esittämä tunnuskappale huomioitiin Golden Globe -ehdokkuudella ja on yhä ainoa Bond-kappale, joka on yltänyt USA:n Billboard-listan ykköseksi. John Glenin kolmannessa Bond-ohjauksessa tekee valkokangasdebyyttinsä myös toimintatähti Dolph Lundgren.

Moore oli tässä elokuvassa 57-vuotias, eli vanhin Bond-näyttelijä koskaan. Sean Connery oli 52-vuotias hänen viimeisessä Bond-elokuvassaan Älä kieltäydy kahdesti (1983).

Moore sanoi DVD-kommenttiraidalla, että pitää tästä Bond-elokuvasta kaikkein vähiten. Enimmäkseen inho tulee leffan väkivaltaisuudesta. Hän myös ajatteli olevansa jo liian vanha rooliin, eikä kokenut kemiaa Robertsin ja itsensä välillä. Hän ei myöskään pitänyt Jonesista.

Tulevat lähetykset:

  • Pe 12.08.2022 klo 22.00, Nelonen

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa