Illalla tv:ssä: Sean Connery lähti aikoinaan 007-roolista lieveilmiöiden vuoksi – sai paluustaan ennenkuulumattoman kovan palkkion

IMDb-arvosana on 6,5.

2.8.2023 05:45

Illan tv-tarjonnassa on elokuva 007 – Timantit ovat ikuisia (1971).

Sean Connery tekee komean paluun James Bondin rooliin seikkailussa, jossa salainen agentti selvittää salaperäistä timanttien salakuljetusvyyhtiä. Hän soluttautuu salakuljetusorganisaatioon ja saa kumppanikseen sähäkän sekä kuvankauniin Tiffany Casen.

Jäljet johtavat superroisto Erst Stavro Blofeldin päämajaan, jossa on tekeillä timanttilaseriin perustuva joukkotuhoase. Oscar-ehdokkuudellakin huomioidun elokuvan legendaarisen tunnuskappaleen esittää Shirley Bassey.

Pääosissa Sean Connery, Jill St. John, Charles Gray, Lana Wood, Jimmy Dean, Bruce Cabot sekä Bruce Glover. Ohjaus Guy Hamilton.

Agentti 007 rentoutuu.

Connery kyllästyi Bondin rooliin 007-elokuvassa Elät vain kahdesti (1967), ja hän koki myös, ettei hänelle maksettu roolista tarpeeksi ottaen huomioon, että hänen yksityisyytensä kärsi huomattavasti.

Esimerkiksi Japanissa, Elät vain kahdesti (1967) -elokuvan kuvauksissa, valokuvaajat olivat jatkuvasti hänen kimpussaan. Näiden kokemusten jälkeen, kun hänelle ei maksettu pyytämäänsä palkkiota, hän lähti roolista.

Tuotantoyhtiö kuitenkin taipui ja houkutteli Conneryn takaisin sankariagentin rooliin tuohon aikaan erittäin suurella 1,25 miljoonan dollarin summalla. Se vastaisi nykyrahassa noin 8,5 miljoonaa euroa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Ke 02.08.2023 klo 21.00, Nelonen
  • La 05.08.2023 klo 22.00, Nelonen

Lue myös: James Bond -roolittajan mukaan nuori mies ei voi näytellä Bondia – mainitsi syyksi muun muassa ”henkisen kapasiteetin” – Episodi.fi

Lähde: ScreenRant

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia