Illalla tv:ssä: Tarantino kehui sotaelokuvan pilviin – leffan nähneiden veteraanien kommentti herätti huvitusta

IMDb-arvosana on 7,9.

11.2.2024 07:30

Illalla esitetään televisiosta sotaelokuva Dunkirk (2017). Ohjaajamestari Quentin Tarantino hehkutti elokuvaa. Hänen mielestään Dunkirk on viime vuosikymmenen parhaimpien elokuvien joukossa. Hän sanoi myös pitäneensä siitä enemmän uusien katselukertojen jälkeen.

Elokuva kertoo ennennäkemättömästä pelastusoperaatiosta, joka tapahtui 2. maailmansodan alkupuolella. Britit ovat liittyneet sotaan, mutta joutuneet saksalaisten saartamaksi Dunkerquen kaupunkiin Ranskaan. Pian britit masinoivat valtavan operaation armeijan pelastamiseksi.

Näyttelijöinä Kenneth Branagh, Cillian Murphy, Fionn Whitehead, Aneurin Barnard, Harry Styles, James D’Arcy, Jack Lowden, Barry Keoghan, Tom Glynn-Carney, Mark Rylance sekä Tom Hardy. Ohjauksesta vastaa arvostettu Christopher Nolan.

Episodin viiden tähden arvostelussa tuumittiin näin:

”Vaikka kaikki näyttelijät ovat hienoja rooleissaan, Nolanin mestarillinen ohjaus dominoi elokuvaa. Hans Zimmerin musiikki, Hoyte Van Hoyteman kuvaus ja elokuvan äänisuunnittelu tekevät elokuvasta täysin immersiivisen kokemuksen. Elokuvasta tulee fyysinen kokemus, kun luotien äänet sulautuvat katsojan sydämen sykkeeseen. Taustalla kuuluva kellon tikitys on jatkuva muistutus katsojalle kuinka vähän aikaa nuorilla sotilailla on. Ranta on sotilaille vankila, eikä merestä pelastettu Cillian Murphy anna unohtaa kuinka traumaattinen kokemus sota on. Tom Hardylla on vaikein tehtävä, sillä näyttelijällä on lentäjän maskin takaa käytettävissään vain silmät, joiden kautta kommunikoida tunteita katsojalle.”

Kenneth Branaghin mukaan noin kolmekymmentä Dunkerquen veteraania osallistui ensi-iltaan Lontoossa Englannissa. Kun heiltä kysyttiin elokuvasta, he olivat sitä mieltä, että se kuvasi tapahtumaa tarkasti, mutta ääniraita oli heidän mielestään kovemmalla kuin pommitus. Kommentti huvitti suuresti Christopher Nolania.

Elokuva on myös HBO Maxissa ja Viaplayssa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Su 11.02.2024 klo 21.00, Kutonen

Lue myös: Russell Crowe on nyt droonipilotti – katso uuden leffan traileri – Episodi.fi

Lähde: Slashfilm, IMDb

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia