Illan menestyskomedia oli Suomen kolmanneksi katsotuin – tähtikaartilla nykyisin välirikko

IMDb-arvosana on 5,6.

Illalla nähdään televisiosta Sex and the City – Sinkkuelämää (2008).

Katsojaennätyksiä rikkonut menestyskomedia saattaa Carrien, Samanthan, Charlotten ja Mirandan jälleen yhteen Manhattanin säihkettä hehkuvissa maisemissa neljä vuotta hittisarjan päättymisen jälkeen. Terävä, mukaansatempaava tarina keräsi jo elokuvateattereissa maailmanlaajuisesti lähes puolen miljoonan dollarin lipputulot ja kohosi Suomessa ensi-iltavuotensa 3. katsotuimmaksi elokuvaksi.

Episodin arvostelussa tuumittiin seuraavasti:

”Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut myös televisiosarjan tekoon tiiviisti osallistunut Michael Patrick King. Pitkän elokuvan muoto näyttää olleen puolen tunnin jaksoihin tottuneelle kirjoittajalle liikaa. Sex and the City – Sinkkuelämää alkaa kyllä napakasti, mutta elokuvan viimeiset kaksi tuntia etenevät yhtä vaivatta ja sulokkaasti kuin korkokenkiin pakotettu humalainen teinipoika.

Ikävä kyllä elokuvan suurin ongelma ei ole se, että siitä uupuu sekä sujuvuutta että sarjalle tyypillistä suloisenkatkeraa keveyttä. Vastenmielisintä elokuvassa on sen häpeämätön, selittämätön pinnallisuus. Merkit, nimet ja näkyvyys merkitsevät Manhattanilla enemmän kuin koskaan.

Mutta samalla kun elokuva hihkuu, hälisee ja näyttää upealta, on neljänkymmenen paremmalle puolelle ehtineissä naishahmoissa uudenlaista vakavuutta ja surumielisyyttä. He näyttävät viimein sisäistäneen ajatuksen, että valinnan mahdollisuudet hupenevat samaa tahtia kuin vuosia kertyy. On eri asia antaa sydämensä murtua keski-iässä kuin kaksikymmenkesäisenä.”

Kiistelyt vuosien varrella ovat aiheuttaneet epäsopua Kim Cattrallin ja muun tähtikaartin välille. Tulevassa Sinkkuelämää-sarjassa And Just Like That ei nähdäkään Cattrallia.

Elokuva näkyy Ava-kanavalta kello 22.00. Alla traileri.

Lue myös: Sinkkuelämää-sarjan rebootin juonikuvio raivostuttaa – ”*itun tunteetonta” | Episodi.fi

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut