Illan tv-tarjonnassa on Vesa-Matti Loirin roadmovie – ”juoneen on punottu hitunen yllätyksellisyyttä”

IMDb-arvosana on 6,4.

10.12.2022 10:00

Illan viihteenä voi katsella vaikkapa elokuvan Tie pohjoiseen (2012).

Mika Kaurismäen menestyselokuva kertoo mustalla huumorilla ja suurilla tunteilla sävytetyn tarinan poikansa Timon (Samuli Edelmann) luokse 35 vuoden hiljaisuuden jälkeen palaavasta tuhlari-isästä Leosta (Vesa-Matti Loiri). Isä ja poika aloittavat matkan kohti pohjoista varastetulla autolla.

Pääosissa Samuli Edelmann, Vesa-Matti Loiri, Peter Franzen, Mari Perankoski, Eila Roine sekä Irina Björklund. Ohjaus Mika Kaurismäki.

Episodi antoi arvostelussa elokuvalle kaksi tähteä:

”Parhaimmillaan jälki on rentoa ja pakotonta, kehnoimmillaan kömpelöä. Käsikirjoitus ei aina käänny sujuvaksi elokuvakerronnaksi, vaan saumat jäävät näkyviin. Taitavasta näyttelijäntyöstä huolimatta dialogiin on jäänyt paperin makua.

Myös itse tarina olisi kaivannut terävöittämistä. Nyt mukana on liikaa löysiä hetkiä ja psykologisesti epäuskottavia kohtauksia. Onneksi juoneen on punottu hitunen yllätyksellisyyttä, mikä auttaa pitämään katsojan mielenkiintoa yllä.”

Elokuva on myös Kirjastokinossa, Ruutu Plussassa ja Elisa Viihde Viaplayssa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • La 10.12.2022 klo 21.00, Nelonen
  • Su 11.12.2022 klo 14.50, Nelonen

Lue myös: Jennifer Lawrence väitti olevansa ensimmäinen naispuolinen action-tähti – ”absurdeinta mitä olen koskaan kuullut” – Episodi.fi

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia