Infinity War ja Endgame-ohjaajien tulevaisuus Marvelilla on vaakalaudalla – syynä Scarlett Johanssonin oikeudenkäynti

Toivottavasti asiat selkenevät ja niistä voidaan sopia.

Scarlett Johansson haastoi vastikään Disneyn oikeuteen. Kiistakapulana on Johanssonin Marvel-elokuva Black Widow, joka julkaistiin elokuvateatterijulkaisun yhteydessä myös Disney Plus -suoratoistopalvelussa. Johanssonin leirin mukaan Disney rikkoi sopimusta ja näyttelijä menetti tuloja suoratoistojulkaisun vuoksi.

Disneyn mukaan kanteeseen ei ole minkäänlaista pohjaa. Viihdejätti vetosi myös koronapandemiaan muistuttamalla sen maailmanlaajuisista vaikutuksista – viitaten todennäköisesti ainakin elokuvateattereitakin koskeneisiin rajoituksiin. Disney väitti myös noudattaneensa sopimusta Johanssonin kanssa. He myös sanoivat suoratoistojulkaisun kasvattaneen Johanssonin tähän mennessä saatua 20 miljoonan dollarin palkkiota elokuvasta.

Vaikka Disney sanoo noudattaneensa sopimuksia, Johanssonin tilanne vaikuttaa herättäneen huolta ohjaajakaksikko Anthony ja Joe Russossa, sillä neuvottelut tulevista Marvel-elokuvista ovat väitetysti umpikujassa oikeusjutun vuoksi. Sekä Russo-veljekset että tiettävästi myös monet muut elokuva-alan henkilöt ovat huolissaan mahdollisista tulevaisuuden tuloistaan Disneyn alaisuudessa.

Anthony ja Joe Russo ohjasivat Captain America: The Winter Soldier, Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War ja Avengers: Endgame -elokuvat, jotka kaikki saivat hyvän vastaanoton. Seuraavaksi heillä on ollut tähtäimessään Salatut sodat -saaga, joten moni Marvel-fani pettyneekin, jos Russo-veljekset eivät enää jatkaisikaan Marvelilla.

Lähde: Metro, Wall Street Journal, Joblo

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut