Joko katsoit WandaVisionin viimeisen jakson? Mitä lopun varoitus tarkoitti?

Spoilereita WandaVision-sarjasta.

WandaVision on nyt nähty. Loppua kohden päättömiltä tuntuvat asiat alkoivat selvitä, mutta mitähän se lopun varoitus tarkoitti?

Sarjan finaalissa nähtiin taistelu Wanda Maximoffin ja Agatha Harknessin välillä. Tapahtumat johtivat siihen, että Maximoff muuntautui lopulta Purppuranoidaksi.

Wanda voitti Harknessin, mutta ilmeisesti tuli samalla tehneensä jotain vaarallista. Harkness varoitti, että Wanda on päästänyt juuri valloilleen jotain sellaista, jonka hoitamiseen hän tarvitsee myöhemmin Harknessin apua.

Screen Rantissa pohdiskeltiin, mistä voisi olla kyse. Yhtenä vaihtoehtona on, että Wanda aiheutti multiversumeihin tai todellisuuteen jonkinlaisen häiriön. Wanda nähtäisiin mahdollisesti painimassa tämän ongelman kanssa elokuvassa Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Toinen vaihtoehto voisi olla, että Wanda avasi kaaosmagiikallaan oven pahalle jumalalle nimeltään Chthon. Kyseinen jumala on vastuussa muun muassa noitien, ihmissusien ja vampyyrien luomisesta.

Chthon karkoitettiin kauan sitten materiaalisesta universumista, koska hän oli liian voimakas tuhottavaksi. Tämä ei kuitenkaan estänyt kokonaan Chthonin mahdollisuuksia vaikuttaa materiaaliseen universumiin. Sarjakuvissa Purppuranoita on joutunut useasti Chthonin vaikutuksen alaiseksi.

Wandalla on nyt myös käytössään sama kirja, mikä salli Chthonille pääsyn Maapallolle. Mysteeri selvinnee viimeistään tulevien vuosien Marvel-elokuvissa.

Lähde: Screen Rant

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut