Kemoterapia ei enää tehoa: syöpää sairastava Jurassic Park -legenda Sam Neill ei pelkää kuolemaa

Sam Neill sairastaa verisyöpää.

16.10.2023 19:52

Muun muassa Jurassic Parkista tuttu Sam Neill sairastaa kolmannen vaiheen syöpää, joka on siis jo kasvanut ja/tai levinnyt muualle kroppaan. Nyt mies on kertonut, että kemoterapia ei enää tehoa.

76-vuotias Neill paljasti maaliskuussa sairastavansa verisyöpää, Angioimmunoblastista T-solulymfoomaa.

Kemoterapia lakkasi toimimasta kesäkuussa, jolloin hänen lääkärinsä vaihtoivat harvinaisempaan syöpälääkkeeseen. Neill saa veri-infuusioita kahden viikon välein ja lääke vaikuttaisi tehoavan. Hän on nyt ollut jo 12 kuukautta remissiossa.

Hoidot ovat kuitenkin raskaita. Neill kertoo, että infuusion jälkeen hänestä tuntuu kuin hän olisi ottanut kymmeneräisen nyrkkeilyottelun oikean nyrkkeilijän kanssa.

Neill tiedostaa, että hoidot pitävät hänet hengissä, mutta on päättänyt olla välittämättä asiasta.

– Tiedän, että minulla on tämä sairaus, mutten ole oikeastaan kiinnostunut siitä. En voi vaikuttaa siihen mitenkään. Jos et voi vaikuttaa siihen, niin anna asian olla, Neill kertoi haastattelussa.

Neillillä on aina kymmenisen päivää aikaa infuusioiden välillä, jolloin hän voi nauttia elämästään.

Neillin lääkärit ovat kuitenkin kertoneet hänelle, että lääkkeen teho loppuu jossain vaiheessa, mutta mies on jo valmistautunut siihen.

Neill kertoo kuoleman ärsyttävän, koska hänellä olisi vielä niin paljon elämää elettävänään. Mies ei kuitenkaan pelkää enää kuolemaa.

Lähde: Unilad

Lisää luettavaa