Länkkäriklassikko aiheena, elokuvateatteri Orion rakkauslaulun keskiössä – Michael Bleun uudella albumilla lukuisia viittauksia elokuviin

Albumi julkaistiin perjantaina.

27.11.2021 18:01

Suomalaismuusikko Michael Bleu on julkaissut uuden albumin. Auringonlaskun ratsastajat -albumilla on useita viittauksia elokuviin, kuten myös hänen aiemmassa tuotannossaan. Jo pelkästään albumin kannessa Bleu nähdään samanlaisessa ponchossa millainen nähtiin Clint Eastwoodin päällä Sergio Leonen Hyvät, pahat ja rumat -elokuvassa.

Mainittavimpana on ehkä albumin avausraita, jonka nimi ja tapahtumat sijoittuvat kuuluisaan helsinkiläiseen elokuvateatteri Orioniin. Keskiyö Orionissa on rakkauslaulu, jossa on kuultavissa pastissinomaisia viittauksia brittiläisen rockyhtye Queenin tuotantoon.

Muita viittauksia albumilla on myös albumin nimeen johtava kappale Butch ja Sundance, joka on tietenkin viittaus George Roy Hillin elokuvaan Butch Cassidy and the Sundance Kid – auringonlaskun ratsastajat vuodelta 1969, jonka päärooleissa nähtiin Paul Newman ja Robert Redford.

Levyltä löytyy niin ikään vielä kolmas selkeä elokuviin liittyvä kappale, instrumentaalinen Katharine Ross ’67. Näyttelijä Katharine Ross on nähty muun muassa edellä mainitussa Butch ja Kid -elokuvassa, mutta nimenomaisena vuonna 1967 Mike Nicholsin Miehuuskokeessa.

Kuuntele kappaleet upotuksesta alta!

Lisää luettavaa