Mark Hamill selitti miksi Tähtien sodasta leikattu kohtaus on erityisen tärkeä – loppu oli myös alun perin erilainen

Mielenkiintoista triviaa.

Tähtien sodassa (1977) oli aikoinaan kohtaus, jota Mark Hamill pitää tärkeänä Luken hahmonkehityksen kannalta. Mielenkiintoinen hetki kuitenkin leikattiin pois.

Ensin Luke katsoo taivaalle avaruuteen asti näkevillä kiikareilla ja näkee Leian aluksen ja sitä jahtaavan Darth Vaderin tähtihävittäjän.

– Siinä on muutama hahmon kannalta hyvä asia. Ensinnäkin hänen ikätoverinsa pilkkaavat häntä, joten hän ei ole erityisen viileä tai suosittu. Koo Stark on ainoa toinen naisnäyttelijä elokuvassa ja hän kutsuu minue matoseksi, Hamill aloitti.

– Joten en ole siis suosittu, ja ja sitten törmään Biggs Darklighteriin, jota esittää Garrick Hagon. Minä tuumin ”vau!” Voit huomata, että olemme hyviä ystäviä. Hän on pukeutunut Imperiumin univormuun ja minä mietin: ”Vau! Tuo on niin hienoa! En malta odottaa kunnes pääsen tältä kaatopaikkaplaneetalta pois ja liityn seuraasi.” Sitten hän vie minut ulos ja sanoo: ”Luke, heti kun minulla on mahdollisuus, aion hypätä laivasta ja liittyä kapinallisiin”, Hamill jatkoi.

Hamillin mukaan kohtaus osoittaa, ettei Luke ole poliittinen.

– Hänen mielestään on hienoa olla Imperiumissa! Lukea haluaa olla Imperiumissa, jos se vie hänet pois maatilalta! Joten hän on täysin viaton siinä mielessä, että hänellä ei ole minkäänlaista poliittista motivaatiota missään muodossa, Hamill vielä lisäsi.

Hamill kertoi myös, että alun perin Luken halu ottaa tähtäysjärjestelmä elokuvan lopussa pois päältä kumpusi Biggsin kuolemasta. Obi-Wanin kehotus käyttää Voimaa lisättiin vasta myöhemmin.

Poistettu kohtaus on katsottavissa Disney Plus -palvelussa. Se saapuu Suomeen syyskuussa.

Lähde: Metro

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut